6 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomePurmerendMelkwegbrug vanaf twee april afgesloten voor fietsers, omrijden via de Sluisbrug

Melkwegbrug vanaf twee april afgesloten voor fietsers, omrijden via de Sluisbrug

Purmerend – De Melkwegbrug wordt op 2 april afgesloten voor fietsverkeer. De werkzaamheden hebben als doel de slijtlaag te vervangen. De slijtlaag is de ruwe laag op het wegdek van de brugdelen. Deze laag zorgt ervoor dat de brug niet glad wordt en daarmee onveilig wordt voor voetgangers en fietsers.

Dit zou al verleden jaar zijn gedaan, maar deze werkzaamheden zijn door weersomstandigheden uitgesteld en de periode waarbinnen de gemeente Purmerend de werkzaamheden kan uitvoeren is beperkt vanwege het vaarseizoen.

Omrijden via Sluisbrug

Zoals gebruikelijk moet er omgereden worden via de Sluisbrug. De lokale fractie van de VVD vroeg zich af of de omleiding voor fietsers via de Sluisbrug wel veilig is en of alternatieve oplossingen mogelijk zijn in verband met de verwachte drukte door de werkzaamheden aan de A7.

Omleiding is veilig

De omleiding voor fietsers via de Sluisbrug is, ondanks de verwachte verkeersdrukte tijdens de werkzaamheden op de A7, door de gemeente Purmerend als veilig beoordeeld voor zowel de schoolgaande jeugd als de overige fietsers.

Tijdens de uitvoering blijft de gemeente wel de verkeerssituatie monitoren en worden extra verkeersmaatregelen ingezet als dat noodzakelijk is. Een betere, alternatieve omleidingsroute is niet beschikbaar.

Ruime termijn

Aangezien de werkzaamheden weersafhankelijk zijn, is er een ruime uitvoeringstermijn op de vooraankondigingsborden weergegeven, zodat bij slecht weer enige uitloop mogelijk is.

De werkzaamheden vinden begin april plaats omdat het vaarseizoen dan nog niet gestart is en er dan de meeste kans is op gunstige weersomstandigheden. De gemeente streeft erna de werkzaamheden in een zo kort mogelijk tijdsbestek uit te voeren. Zodra de werkzaamheden gereed zijn, wordt de Melkwegbrug weer opengesteld voor fietsverkeer.

Foto’s: Regio Purmerend



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,899FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6 ° C
7.8 °
4 °
69 %
0.9kmh
100 %
di
10 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.