6 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomePurmerendZeven derdelanders: gemeente Purmerend verwacht dat zij de opvang na 2 april...

Zeven derdelanders: gemeente Purmerend verwacht dat zij de opvang na 2 april niet hebben verlaten

Purmerend – De Raad van State oordeelde op 17 januari 2024 dat de tijdelijke bescherming van derdelanders uit Oekraïne van rechtswege eindigt op 4 maart 2024. Zij moeten daarna binnen 28 dagen Nederland verlaten. Derdelanders zijn vluchtelingen uit Oekraïne die niet de Oekraïense nationaliteit hebben.

In Purmerend verblijven er zeven derdelanders in de gemeentelijke opvang. Een van hen heeft een aantal maanden geleden asiel aangevraagd, vier zijn voornemens om dat te gaan doen. De derdelanders die asiel hebben aangevraagd mogen in verband met gebrek aan capaciteit bij de COA, nog in de gemeentelijke opvang verblijven.

Remigratieregeling

Eén persoon maakt gebruik van de remigratieregeling en keert terug naar land van herkomst. Tot afgelopen 4 maart konden derdelanders zich aanmelden voor de remigratieregeling. Zij krijgen een vliegticket, informatie, begeleiding op Schiphol en 5000 euro. Tot nu toe hebben landelijk rond de 850 derdelanders van de regeling gebruik gemaakt.

Er is één derdelander die nog een bezwaar heeft lopen bij de rechtbank en in afwachting is van de uitspraak. Van deze is nog niet duidelijk wat de plannen zijn.

De gemeente Purmerend verwacht dat zij, na 2 april, de opvang nog niet hebben verlaten. De gemeente staat met alle derdelanders in goed contact. Samen met Vluchtelingenwerk wordt hulp en ondersteuning gegeven waar het nodig is.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Ja je mag het niet zeggen, maar hier begint het gedonder.
    Ze mogen voorlopig blijven, oké en de woningnood onder de purmerenders dan
    We moeten stoppen met de onzin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,899FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6 ° C
7.8 °
4 °
69 %
0.9kmh
100 %
di
10 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.