13.6 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomePurmerendPolitiebureau’s op 11 juni gesloten “genoodzaakt om de acties op te voeren”

Politiebureau’s op 11 juni gesloten “genoodzaakt om de acties op te voeren”

Regionaal – In de strijd voor een beter vroegpensioen, zullen politiebureaus met een publieksfunctie op dinsdag 11 juni voor 24 uur gesloten zijn. Deze actie is onderdeel van een campagne van de politiebonden voor een ‘fatsoenlijk vroegpensioen’.

De sluiting is een vervolg op eerdere acties waarbij voor lichte overtredingen geen boetes werden uitgedeeld, die echter onvoldoende effect hadden.

De Regeling Vervroegde Uittreding (RVU) voor de politiesector biedt politiemedewerkers die voor 2026 de leeftijd van 65 jaar bereiken de mogelijkheid om eerder te stoppen met werken. 

Al langer actie

Ramon Meijerink van politievakbond ACP benadrukt het belang van de acties: “We voeren al langer acties om ervoor te zorgen dat politieagenten gezond met pensioen kunnen gaan. Hoe vervelend dit ook is voor het publiek, we zijn genoodzaakt om de acties op te voeren vanwege het uitblijven van een goede regeling”, aldus Meijerink.

Tijdens de sluiting blijft het politiepersoneel aanwezig in de gebouwen en blijft de politie telefonisch bereikbaar. Geplande afspraken worden naar een latere datum verzet. Mocht deze actie geen resultaat opleveren, dan wordt overwogen de sluiting van de bureaus te herhalen en aanvullende acties te ondernemen.

Relevant artikel:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
13.6 ° C
15.1 °
11.8 °
83 %
0.9kmh
13 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.