112Purmerend

14 jaar celstraf geëist voor doodschieten ex-zwager

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 14 jaar cel geëist tegen een 32-jarige man uit Purmerend voor doodslag op zijn ex-zwager (40) aan de Maurits Sabbehof in Amsterdam.

De 32-jarige verdachte zou het slachtoffer hebben doodgeschoten na een worsteling op 11 februari 2015. Het slachtoffer en de verdachte hadden twee weken voor de fatale schietpartij ruzie via de telefoon. De 40-jarige ex-zwager die in Turkije woonde, had volgens de verdachte hem en zijn moeder grof beledigd en bedreigd. Er zouden problemen zijn na de scheiding tussen het slachtoffer en zijn ex-vrouw, de zus van de verdachte.

Evenwicht verloren
Op de dag van het schietincident bracht het slachtoffer zijn twee kinderen naar zijn ex-vrouw die bij haar moeder aan de Maurits Sabbehof inwoonde. Het slachtoffer en zijn ex-vrouw kregen woorden. De 32-jarige verdachte die ook in de woning aanwezig was, hoorde dat zijn zus werd beledigd en bedreigd. Hij wilde zijn zus helpen. Naar eigen zeggen werd hij door zijn ex-zwager aangevallen, geschopt en geslagen. Zijn ex-zwager zou een pistool in zijn hand hebben dat de verdachte in een worsteling wist af te pakken. Tijdens de worsteling zou hij zijn evenwicht verliezen en is het pistool afgegaan. Zij ex-zwager werd dodelijk getroffen.

Geheugenverlies
Het OM hecht geen waarde aan de verklaring van de verdachte. Getuigen zouden geen pistool hebben gezien bij het slachtoffer. Direct na het eerste schot, er zijn er vier gelost, zou de verdachte in een blackout zijn geraakt. Volgens het OM geeft de verdachte geen openheid van zaken en lijkt hij zich te verschuilen achter geheugenverlies. In een afgeluisterd gesprek heeft de verdachte echter gezegd: “Ik weet wat er wel gebeurd is en wat niet.”

Geen noodweer
Uit het forensisch onderzoek blijkt dat er vier keer is geschoten. Het laatste schot is hoogstwaarschijnlijk afgevuurd terwijl het slachtoffer al bijna op de grond lag. Verder had de 32-jarige verdachte geen enkel letsel dat past bij iemand die geschopt of geslagen is. Volgens het OM is er geen sprake van noodweer.

De rechtbank doet 2 maart uitspraak.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.