* RecreatieNatuurPurmerend

“Blessen” Kwaliteitsslag voor het Purmerbos.

Op dit moment zijn de boswachters van Staatsbosbeheer in het Pumerbos aan het ‘blessen’. Met een oranje stip op de bomen geven ze aan welke bomen weggehaald worden. Dit hoort bij het normale onderhoud van het bos. De bomen die blijven staan zijn geselecteerd op hun kwaliteit en krijgen meer ruimte. Zo krijgen we een stabieler bos met bomen die tegen een storm kunnen.

Door de laatste 2 stormen zijn er in het Purmerbos grote open plekken ontstaan. Afgelopen winter heeft Staasbosbeheer 2500 jonge populieren en 4000 andere soorten bomen geplant. Ook komende winter worden er weer zoveel nieuwe bomen geplant. De jonge bomen worden vooral in de luwte van oudere boomgroepen geplant zodat ze zich sneller kunnen ontwikkelen en snel een mooi bos kan ontstaan.

De bomen die de afgelopen winter een stip hebben gehad worden deze zomer weggehaald. De komende tijd worden nog meer bomen voorzien van een oranje stip, deze worden pas in 2017 verwijderd. Een deel van de bomen wordt weggehaald vanwege de veiligheid van de bezoekers omdat ze bij een flinke storm grote takken verliezen.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....