* RecreatieNatuurPurmerend

“Blessen” Kwaliteitsslag voor het Purmerbos.

Op dit moment zijn de boswachters van Staatsbosbeheer in het Pumerbos aan het ‘blessen’. Met een oranje stip op de bomen geven ze aan welke bomen weggehaald worden. Dit hoort bij het normale onderhoud van het bos. De bomen die blijven staan zijn geselecteerd op hun kwaliteit en krijgen meer ruimte. Zo krijgen we een stabieler bos met bomen die tegen een storm kunnen.

Door de laatste 2 stormen zijn er in het Purmerbos grote open plekken ontstaan. Afgelopen winter heeft Staasbosbeheer 2500 jonge populieren en 4000 andere soorten bomen geplant. Ook komende winter worden er weer zoveel nieuwe bomen geplant. De jonge bomen worden vooral in de luwte van oudere boomgroepen geplant zodat ze zich sneller kunnen ontwikkelen en snel een mooi bos kan ontstaan.

De bomen die de afgelopen winter een stip hebben gehad worden deze zomer weggehaald. De komende tijd worden nog meer bomen voorzien van een oranje stip, deze worden pas in 2017 verwijderd. Een deel van de bomen wordt weggehaald vanwege de veiligheid van de bezoekers omdat ze bij een flinke storm grote takken verliezen.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.