14.5 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
Home* Recreatie"Blessen" Kwaliteitsslag voor het Purmerbos.

“Blessen” Kwaliteitsslag voor het Purmerbos.

Op dit moment zijn de boswachters van Staatsbosbeheer in het Pumerbos aan het ‘blessen’. Met een oranje stip op de bomen geven ze aan welke bomen weggehaald worden. Dit hoort bij het normale onderhoud van het bos. De bomen die blijven staan zijn geselecteerd op hun kwaliteit en krijgen meer ruimte. Zo krijgen we een stabieler bos met bomen die tegen een storm kunnen.

Door de laatste 2 stormen zijn er in het Purmerbos grote open plekken ontstaan. Afgelopen winter heeft Staasbosbeheer 2500 jonge populieren en 4000 andere soorten bomen geplant. Ook komende winter worden er weer zoveel nieuwe bomen geplant. De jonge bomen worden vooral in de luwte van oudere boomgroepen geplant zodat ze zich sneller kunnen ontwikkelen en snel een mooi bos kan ontstaan.

De bomen die de afgelopen winter een stip hebben gehad worden deze zomer weggehaald. De komende tijd worden nog meer bomen voorzien van een oranje stip, deze worden pas in 2017 verwijderd. Een deel van de bomen wordt weggehaald vanwege de veiligheid van de bezoekers omdat ze bij een flinke storm grote takken verliezen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14.5 ° C
15.6 °
13.3 °
80 %
0.8kmh
8 %
do
23 °
vr
26 °
za
28 °
zo
23 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.