112Purmerend

Brandweer Purmerend 1e bij ABWC brandweerwedstrijden

Zaterdag 2 april jl. vonden de provinciale ABWC brandweerwedstrijden plaats in Wieringerwerf.

Aan de wedstrijden namen ploegen uit verschillende regio’s in Noord Holland deel. Namens Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland waren er ploegen van de brandweerposten Wormer, Oosthuizen, Houtveldweg, Assendelft, Monnickendam, Purmerend en Marken. Er is gestreden in de klassen 112 (incidenten die men dagelijks tegen kan komen) en TAS-HD (een brandinzet met 2 stralen). Er werden hele mooi resultaten behaald. De ploeg uit Purmerend is eerste geworden en de ploeg uit Marken derde (in de klasse 112). Deze ploegen gaan door naar de volgende ronde!

zz DSC_0073Het scenario van de 112-klasse
Voor de wedstrijd werd het volgende complexe scenario gevolgd: een aanrijdende auto moest uitwijken voor een fietser en botste tegen een tankauto aan. De auto raakte in brand en er lag een slachtoffer in auto. De fietser lag gewond in de berm. De chauffeur van de tankauto was afwezig en bleek in de tank te liggen (gevallen bij het schoonmaken van de binnenkant). Als extra lastigheid moest er gelet worden op eventueel nog aanwezige gassen (meststoffen). De ploegen moesten zowel inzetten op blussen, de 3 slachtoffers en de mogelijke aanwezigheid gevaarlijke (explosieve) stoffen.

De scenario’s voor dit soort vaardigheidstoetsen zijn altijd realistisch. Ook dit scenario heeft zich echt voorgedaan. Deelnemers ontvangen persoonlijk feedback op optreden.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.