* Edam-Volendam112Monnickendam

Tieners aangehouden wegens drugshandel

Monnickendam, Edam, Volendam – De politie heeft op 29 en 30 maart jl. vier jongens van 15 jaar uit Monnickendam en Edam aangehouden. De vier jongens worden verdacht van bezit in en handel van verdovende middelen in Edam, Volendam en Monnickendam.

Verder worden twee van de vier jongens verdacht van oplichting en worden twee van hen verdacht van het vernielen van een bushok en de JOP (Jongeren Ontmoetings Plaats) in Monnickendam.
Nadat enkele maanden geleden bij de politie informatie was binnen gekomen dat een van de jongeren zich vermoedelijk met strafbare zaken bezig hield, werd een onderzoek ingesteld. Na maanden intensief rechercheren kwam de politie deze jonge verdachten op het spoor. Bij doorzoekingen in hun woningen werden diverse soorten drugs, messen en een imitatie-vuurwapen aangetroffen. De vier jongens zijn na verhoor heengezonden maar blijven verdachten in het onderzoek. De verdachten zijn na heenzenden aan hun ouders overgedragen en een zorgtraject, met diverse hulpverleningsinstanties, is gestart.
De politie sluit niet uit dat meer verdachten in dit onderzoek zullen worden gehoord.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.