PolitiekPurmerend

“Vuurwerk vanavond in commissievergadering”

Purmerend – Nog niet eerder in de geschiedenis van Purmerend hebben zich zoveel insprekers gemeld bij een commissievergadering die vanavond in het teken staat van de visie van de gemeente om de kom A7 ofwel het Beusebos te gaan ontwikkelen.

“Het wordt vuurwerk vanavond in de commissievergadering Stedelijke ontwikkeling en beheer die vergadert over de visie van het college over het Beusebos. Met meer dan 20 insprekers en een volle publieke tribune proberen wij vanavond het signaal af te geven om het prachtige 17ha Beusebos te laten staan en deze niet te gaan ontwikkelen voor een hotel van minimaal 50 meter hoog, een congrescentrum en een soort van pretpark. Reken maar op spandoeken en ouderwets actievoeren.”,vertelt Eric Kooijman voorzitter van de stichting Vrienden van het Beusebos.

De stichting zet zich al meer dan 2 jaar in om het Beusebos te behouden. “Het Beusebos staat op de kaart in Purmerend, dankzij alle vrijwilligers die elk op hun eigen manier en in hun eigen tijd een steentje hebben bijgedragen. Ook roep ik iedereen op die tegen vernietiging van natuur is om vanavond hier bij te zijn in het gemeentehuis. Want het gaat wel ergens over. Het gebied wat de gemeente wil ontwikkelen is namelijk net zo groot als de gehele binnenstad.”

Op de website van de stichting vindt u meer informatie.

Uiteraard volgt RegioPurmerend vanavond de vergadering en zal hiervan verslag doen.

Hieronder een fotoimpressie van het Beusebos.

Foto’s: Rob Klaucke

image

image

image

image

image

image

image

image

image


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.