13.5 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
HomePolitiek"Vuurwerk vanavond in commissievergadering"

“Vuurwerk vanavond in commissievergadering”

Purmerend – Nog niet eerder in de geschiedenis van Purmerend hebben zich zoveel insprekers gemeld bij een commissievergadering die vanavond in het teken staat van de visie van de gemeente om de kom A7 ofwel het Beusebos te gaan ontwikkelen.

“Het wordt vuurwerk vanavond in de commissievergadering Stedelijke ontwikkeling en beheer die vergadert over de visie van het college over het Beusebos. Met meer dan 20 insprekers en een volle publieke tribune proberen wij vanavond het signaal af te geven om het prachtige 17ha Beusebos te laten staan en deze niet te gaan ontwikkelen voor een hotel van minimaal 50 meter hoog, een congrescentrum en een soort van pretpark. Reken maar op spandoeken en ouderwets actievoeren.”,vertelt Eric Kooijman voorzitter van de stichting Vrienden van het Beusebos.

De stichting zet zich al meer dan 2 jaar in om het Beusebos te behouden. “Het Beusebos staat op de kaart in Purmerend, dankzij alle vrijwilligers die elk op hun eigen manier en in hun eigen tijd een steentje hebben bijgedragen. Ook roep ik iedereen op die tegen vernietiging van natuur is om vanavond hier bij te zijn in het gemeentehuis. Want het gaat wel ergens over. Het gebied wat de gemeente wil ontwikkelen is namelijk net zo groot als de gehele binnenstad.”

Op de website van de stichting vindt u meer informatie.

Uiteraard volgt RegioPurmerend vanavond de vergadering en zal hiervan verslag doen.

Hieronder een fotoimpressie van het Beusebos.

Foto’s: Rob Klaucke

image

image

image

image

image

image

image

image

imageSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,871FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.5 ° C
15.7 °
11.1 °
58 %
5.4kmh
100 %
zo
13 °
ma
8 °
di
9 °
wo
9 °
do
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.