Monteurs Melkwegbrug op zoek naar storing

IMAG1994Purmerend – Vanmiddag is de Melkwegbrug in Purmerend opnieuw in storing gegaan. De ter plaatse gekomen monteurs probeerde de storing te achterhalen maar bij het testen is deze niet open gegaan. De slagbomen zijn voor een aantal minuten dicht gebleven.

Rond 13:45 waren de monteurs in een boot onder de brug bezig. Er was op dat moment geen mogelijkheid om voor boten te passeren dus die moesten blijven wachten. Bij het testen is de brug niet opengegaan en zijn de monteurs verder gaan zoeken.

image
Een gerepareerde slagboom.
image
Millimeterwerk

De monteurs gaven aan te begrijpen dat de Purmerenders het erg vervelend vinden dat de brug steeds opnieuw in storing is. “We werken met millimeters waardoor de sensor denkt dat de brug nog open is en niet goed kan sluiten.”, aldus een monteur. Echter wij doen er alles aan om de veiligheid van de gebruikers te waarborgen en hebben daarom de slagbomen een tijd naar beneden gelaten. “We begrijpen dat de burgers boos zijn maar het is onvoorstelbaar dat zij gemeente eigendommen slopen als de brug door een storing dicht is.”

Naar verwachting zal de storing aanhouden. Het is niet bekend wanneer de brug weer naar behoren zal functioneren. Fietsers kunnen normaal gebruik maken van de brug met af en toe gesloten slagbomen wegens de testen die de monteurs moeten uitvoeren.

“Dit artikel is geplaatst door een RegioPurmerend meeschrijver”

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*