GemeentePurmerend

Monteurs Melkwegbrug op zoek naar storing

IMAG1994Purmerend – Vanmiddag is de Melkwegbrug in Purmerend opnieuw in storing gegaan. De ter plaatse gekomen monteurs probeerde de storing te achterhalen maar bij het testen is deze niet open gegaan. De slagbomen zijn voor een aantal minuten dicht gebleven.

Rond 13:45 waren de monteurs in een boot onder de brug bezig. Er was op dat moment geen mogelijkheid om voor boten te passeren dus die moesten blijven wachten. Bij het testen is de brug niet opengegaan en zijn de monteurs verder gaan zoeken.

image
Een gerepareerde slagboom.
image
Millimeterwerk

De monteurs gaven aan te begrijpen dat de Purmerenders het erg vervelend vinden dat de brug steeds opnieuw in storing is. “We werken met millimeters waardoor de sensor denkt dat de brug nog open is en niet goed kan sluiten.”, aldus een monteur. Echter wij doen er alles aan om de veiligheid van de gebruikers te waarborgen en hebben daarom de slagbomen een tijd naar beneden gelaten. “We begrijpen dat de burgers boos zijn maar het is onvoorstelbaar dat zij gemeente eigendommen slopen als de brug door een storing dicht is.”

Naar verwachting zal de storing aanhouden. Het is niet bekend wanneer de brug weer naar behoren zal functioneren. Fietsers kunnen normaal gebruik maken van de brug met af en toe gesloten slagbomen wegens de testen die de monteurs moeten uitvoeren.

“Dit artikel is geplaatst door een RegioPurmerend meeschrijver”

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.