Uitgebreide controle op hondenbezit

Purmerend – De gemeente is deze week gestart met een uitgebreide controle op hondenbezit. Controleurs gaan na of hondenbelasting is betaald: de ervaring leert dat niet iedere hondenbezitter zijn viervoeter(s) aanmeldt.

Controleurs gaan op pad

De controleurs komen aan de deur en stellen een aantal vragen. Het is de bedoeling dat de controleur de vragen aan de deur afhandelt. Hij draagt een legitimatiebewijs bij zich.

Als de controleur een niet-geregistreerde hond aantreft, moet de eigenaar alsnog belasting betalen: € 70,20 per hond per jaar. De controleur geeft de gegevens door aan de gemeente, eind september wordt de aanslag hondenbelasting aan de eigenaar opgelegd.

Is de bewoner niet thuis, maar heeft de controleur het vermoeden dat er sprake is van hondenbezit, dan wordt er een brief achtergelaten in de brievenbus.

Aanmelden kan nog

Hondenbezitters kunnen alsnog hun hond aanmelden bij de gemeente. Aangifteformulieren zijn te downloaden op www.purmerend.nl/hondenbelasting, of af te halen bij het Gemeenteplein in het stadhuis. De opbrengst van de hondenbelasting wordt gebruikt voor voorzieningen voor honden, zoals het schoonhouden of inrichten van uitlaatroutes en losloopgebieden.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*