20.2 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomeGemeenteUitgebreide controle op hondenbezit

Uitgebreide controle op hondenbezit

Purmerend – De gemeente is deze week gestart met een uitgebreide controle op hondenbezit. Controleurs gaan na of hondenbelasting is betaald: de ervaring leert dat niet iedere hondenbezitter zijn viervoeter(s) aanmeldt.

Controleurs gaan op pad

De controleurs komen aan de deur en stellen een aantal vragen. Het is de bedoeling dat de controleur de vragen aan de deur afhandelt. Hij draagt een legitimatiebewijs bij zich.

Als de controleur een niet-geregistreerde hond aantreft, moet de eigenaar alsnog belasting betalen: € 70,20 per hond per jaar. De controleur geeft de gegevens door aan de gemeente, eind september wordt de aanslag hondenbelasting aan de eigenaar opgelegd.

Is de bewoner niet thuis, maar heeft de controleur het vermoeden dat er sprake is van hondenbezit, dan wordt er een brief achtergelaten in de brievenbus.

Aanmelden kan nog

Hondenbezitters kunnen alsnog hun hond aanmelden bij de gemeente. Aangifteformulieren zijn te downloaden op www.purmerend.nl/hondenbelasting, of af te halen bij het Gemeenteplein in het stadhuis. De opbrengst van de hondenbelasting wordt gebruikt voor voorzieningen voor honden, zoals het schoonhouden of inrichten van uitlaatroutes en losloopgebieden.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
20.2 ° C
21.7 °
18.9 °
66 %
6.7kmh
22 %
zo
20 °
ma
23 °
di
19 °
wo
21 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.