GemeentePurmerend

Uitgebreide controle op hondenbezit

Purmerend – De gemeente is deze week gestart met een uitgebreide controle op hondenbezit. Controleurs gaan na of hondenbelasting is betaald: de ervaring leert dat niet iedere hondenbezitter zijn viervoeter(s) aanmeldt.

Controleurs gaan op pad

De controleurs komen aan de deur en stellen een aantal vragen. Het is de bedoeling dat de controleur de vragen aan de deur afhandelt. Hij draagt een legitimatiebewijs bij zich.

Als de controleur een niet-geregistreerde hond aantreft, moet de eigenaar alsnog belasting betalen: € 70,20 per hond per jaar. De controleur geeft de gegevens door aan de gemeente, eind september wordt de aanslag hondenbelasting aan de eigenaar opgelegd.

Is de bewoner niet thuis, maar heeft de controleur het vermoeden dat er sprake is van hondenbezit, dan wordt er een brief achtergelaten in de brievenbus.

Aanmelden kan nog

Hondenbezitters kunnen alsnog hun hond aanmelden bij de gemeente. Aangifteformulieren zijn te downloaden op www.purmerend.nl/hondenbelasting, of af te halen bij het Gemeenteplein in het stadhuis. De opbrengst van de hondenbelasting wordt gebruikt voor voorzieningen voor honden, zoals het schoonhouden of inrichten van uitlaatroutes en losloopgebieden.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.