19.6 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
HomeGemeenteOntwikkelaars gekozen voor twee bouwvelden Kop van West

Ontwikkelaars gekozen voor twee bouwvelden Kop van West

Purmerend – Werd op 22 april de eerste paal geslagen voor de zelfbouw van Kop West, amper 5 weken later zit de gemeente aan tafel met twee ontwikkelaars voor de overdracht van grond van de volgende bouwvelden. Op het terrein waar straks de nieuwe woonwijk zal staan, hebben maandag 30 mei en woensdag 1 juni Hans Krieger (wethouder Wonen), Vincent van den Broek (directeur van Smit’s Bouwbedrijf BV) en Peter Maalman (directeur van HSB Ontwikkeling B.V.) een handtekening onder de overdracht gezet.

Voldoende keuze

Er valt wat te kiezen op Kop West! Of het nu gaat om een koop- of huurwoning, de kleine portemonnee of de beter gevulde, grondgebonden woningen of juist appartementen. De gemeente schakelt daarvoor verschillende partijen in. Per bouwveld worden ontwikkelaars geselecteerd door middel van een prijsvraag.

Wethouder Krieger: ‘Het gaat snel met Kop West. Daar ben ik blij om want we hebben een groot tekort aan woningen en hier wordt een heel breed aanbod gerealiseerd. Kop West is populair onder de Purmerenders. Logisch ook, het is een gedroomde plek.’

Stedelijk wonen op bouwveld B

Smit’s bouwbedrijf ontwikkelt op bouwveld B koopwoningen voor mensen die van stedelijk wonen houden. Er komen 25 middel dure eengezinswoningen, 4 middel dure appartementen en 3 goedkope appartementen met een gemeenschappelijk in te richten (semi) openbare ruimte waar de bewoners en hun bezoekers hun auto kunnen parkeren.

De bebouwing van veld B start tweede kwartaal 2017 en de verwachting is dat de woningen halverwege 2018 klaar zijn.

Appartementen gepland op bouwveld K

Op bouwveld K komen 54 koopappartementen met een garage. HSB Ontwikkeling B.V. start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2017 met de bebouwing van veld K.

Begin 2019 zullen de eerste appartementen opgeleverd worden.

Geïnteresseerd?

Om in aanmerking te komen voor een nieuwbouwwoning in Kop West kunnen geïnteresseerden zich aanmelden via de website van Kop West. Op kop West zijn naast bouwveld B en K nog 7 bouwvelden die bebouwd gaan worden. Wanneer deze andere velden in de verkoop gaan is nog niet bekend.

Meer informatie over Kop West staat op www.kopwest.nl.

Foto’s: Gemeente PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
19.6 ° C
20.6 °
18.3 °
79 %
2.1kmh
99 %
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °
di
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.