112Regionaal

DigiD nodig voor online aangifte bij politie

Nederland – Burgers moeten zich vanaf donderdag 30 juni legitimeren met DigiD als zij online aangifte willen doen bij de politie. Zo kan vertrouwelijke informatie veilig worden gedeeld.

Dit nieuwsbericht is mede mogelijk gemaakt door:

Op dit moment kan via de website van de politie – www.politie.nl – aangifte worden gedaan van de meest voorkomende strafbare feiten: diefstal, vernieling en internetoplichting. Jaarlijks gaat het om enkele honderdduizenden aangiften die via deze weg binnenkomen bij de politie. Vanaf 30 juni krijgen burgers een inlogscherm van DigiD te zien als zij hun aangifte starten. Zo kunnen zij zich online legitimeren en veilig met de politie communiceren.

Burgerservicenummer
DigiD is gekoppeld aan het Burgerservicenummer (BSN). Alleen personen die ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen hebben een Burgerservicenummer. Toeristen, expats en vluchtelingen kunnen daarom na 30 juni niet langer online aangifte doen. Zij kunnen terecht op het politiebureau.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by