8.1 C
Purmerend
woensdag 17 april 2024
HomeOVEBS en Connexxion verbinden Zaanse Schans met Volendam

EBS en Connexxion verbinden Zaanse Schans met Volendam

Regionaal – In de regio zijn Edam/Volendam en de Zaanse Schans toeristische topbestemmingen. Nu zijn deze beide bestemmingen ook verbonden middels een snelle toeristische buslijn. Met buslijn 817, de Old Holland Tour, kan de toerist gemakkelijk beide attracties bereiken.

Nieuwe buslijn 817 in juli en augustus

EBS en Connexxion slaan de handen ineen en laten in de maanden juli en augustus een nieuwe buslijn rijden tussen Edam/Volendam en Zaanse Schans. Lijn 817 biedt een directe busverbinding tussen beide toeristische bestemmingen.

Op de site www.oldhollandtour.com vindt u uitgebreide informatie over deze lijn en de attracties.

Hoe werkt het?

  • De nieuwe buslijn 817 rijdt dagelijks tweemaal per uur tussen 10:45 uur en 16:00 uur. De reistijd is ongeveer een halfuur.
  • Vervoerbewijzen voor deze Old Holland Tour zijn te koop op mobiele verkooppunten op Amsterdam CS IJzijde bij de opstaphaltes van EBS en Connexxion.
  • Een kaartje is de hele dag geldig en kost € 12,50. De reiziger kan zelf de keuze maken om via Volendam/Edam (316) te reizen of eerst te kiezen voor de Zaanse Schans (391/891).
  • Ook de reiziger die alleen van lijn 817 gebruik wil maken wordt op zijn wenken bediend. Met een kaartje van € 5,00 kan gereisd worden van Edam/Volendam naar de Zaanse Schans of in de andere richting.
  • Buslijn 817 rijdt op proef. Als de proef slaagt rijdt de lijn volgend jaar weer.

Tot dusver ontbrak deze tussenschakel. Toeristen konden met het openbaar vervoer vanuit Amsterdam CS alleen apart naar één van beide bestemmingen reizen. Met EBS buslijn 316 van Amsterdam naar Volendam en Edam en met Connexxion buslijn 391 (in de zomervakantie ook lijn 891) van Amsterdam naar de Zaanse Schans.
Nu vormt Buslijn 817 een nieuwe oost-west verbinding tussen Edam/Volendam en Zaanse Schans vice versa en zo kunnen bezoekers beide gewilde bestemmingen gemakkelijk na elkaar bezoeken.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,874FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
8.1 ° C
10.7 °
5.6 °
78 %
5.8kmh
85 %
wo
8 °
do
10 °
vr
10 °
za
9 °
zo
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.