* OnderzoekPurmerend

Glasvezel de Purmerendse wijken in

Purmerend – GlashartPurmerend is een particulier initiatief van een inwoner uit de Gors, Peter Spiegelenburg. Doel is het inventariseren van het aantal geïnteresseerden in glasvezel, zodat kan worden bekeken of het zin heeft te investeren in een dergelijk netwerk. GlashartPurmerend richt zich in eerste instantie op de wijk de Gors, maar ook inwoners uit de andere wijken van Purmerend kunnen hun belangstelling tonen. De Gors telt 4080 woningen verdeeld over 80 straten.

“Met Glasvezel zijn snelheden van 1000 Mb/s te halen, zowel aan de download alsmede aan de uploadkant. Dat is niet mogelijk met de huidige aanbieders die internet en televisie via coax en koper aanbieden.”, geeft Peter aan. Uit frustratie is Peter dit initiatief gestart. “Ik was het beu om slechts uit een paar aanbieders te kunnen kiezen. Met glasvezel erbij is er veel meer keus tussen providers. De leverancier van glasvezel in de wijken, Reggefiber, heeft mij laten weten dat ze een inventarisatie een goed plan vonden. Dus heb ik de website gemaakt. En weet je wat het rare is? De abonnementen zijn op glasvezel meestal nog goedkoper ook. Scheelt gauw zo’n 10 tot 15 euro per maand en je hebt hetzelfde aan TV en telefonie en nog meer internetsnelheid ook. Bij een belangstelling van 1000 aansluitingen in de Gors ga ik in contact treden met Reggefiber en dit aan hun voorleggen. Mogelijk dat dit genoeg is om het glasvezel de wijken in te krijgen.”

Inschrijven op dit initiatief is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets. Meer informatie op: http://www.glashartPurmerend.nl

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.