4.5 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
Home* OnderzoekGlasvezel de Purmerendse wijken in

Glasvezel de Purmerendse wijken in

Purmerend – GlashartPurmerend is een particulier initiatief van een inwoner uit de Gors, Peter Spiegelenburg. Doel is het inventariseren van het aantal geïnteresseerden in glasvezel, zodat kan worden bekeken of het zin heeft te investeren in een dergelijk netwerk. GlashartPurmerend richt zich in eerste instantie op de wijk de Gors, maar ook inwoners uit de andere wijken van Purmerend kunnen hun belangstelling tonen. De Gors telt 4080 woningen verdeeld over 80 straten.

“Met Glasvezel zijn snelheden van 1000 Mb/s te halen, zowel aan de download alsmede aan de uploadkant. Dat is niet mogelijk met de huidige aanbieders die internet en televisie via coax en koper aanbieden.”, geeft Peter aan. Uit frustratie is Peter dit initiatief gestart. “Ik was het beu om slechts uit een paar aanbieders te kunnen kiezen. Met glasvezel erbij is er veel meer keus tussen providers. De leverancier van glasvezel in de wijken, Reggefiber, heeft mij laten weten dat ze een inventarisatie een goed plan vonden. Dus heb ik de website gemaakt. En weet je wat het rare is? De abonnementen zijn op glasvezel meestal nog goedkoper ook. Scheelt gauw zo’n 10 tot 15 euro per maand en je hebt hetzelfde aan TV en telefonie en nog meer internetsnelheid ook. Bij een belangstelling van 1000 aansluitingen in de Gors ga ik in contact treden met Reggefiber en dit aan hun voorleggen. Mogelijk dat dit genoeg is om het glasvezel de wijken in te krijgen.”

Inschrijven op dit initiatief is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets. Meer informatie op: http://www.glashartPurmerend.nlSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,901FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.5 ° C
6.1 °
3.3 °
78 %
0.5kmh
100 %
wo
9 °
do
10 °
vr
12 °
za
15 °
zo
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.