Purmerend

Nieuwe plannen Hoornsebrug

Purmerend – Op 9 november j.l. zond wethouder Hans Krieger een brief aan de gemeenteraad van Purmerend waarin werd aangekondigd dat de gemeente het lopende contract met uitvoerder Hillebrandt B.V. heeft ontbonden.

Hillebrandt was verantwoordelijk voor de renovatie aan de Hoornsebrug, de brug die Gedempte Where verbindt met de Hoornselaan. Hillebrandt kon echter niet aan de verplichtingen voldoen.

In een telefonisch interview geeft Krieger aan dat de grootste prioriteit ligt bij het zo snel mogelijk verhelpen van de geluidsoverlast die de brug geeft. Een nieuwe aanbesteding wordt zo spoedig mogelijk in gang gezet.

Streven is om de brug in de winterperiode van 2017-2018 gereed te hebben. “Een exacte datum valt nog niet te geven. De brug moet namelijk voor een bepaalde periode in het geheel verwijderd worden. Daarom is de voorkeur voor die verwijdering ergens in een zomerperiode, zodat er het minste overlast is voor het verkeer. Midden in de zomer is echter niet handig vanwege de scheepvaart. De planning luistert dus nauw”, aldus de wethouder.

Van de gelegenheid wordt gelijk gebruik gemaakt om een tweede brug te realiseren voor langzaam verkeer. Voor deze nieuwe brug moet echter een nieuwe subsidie worden aangevraagd bij de Stadsregio. Krieger geeft aan dat hij geen grote obstakels ziet in bij deze aanvraag, maar dat daar wel wat tijd over heen zal gaan. En zoveel tijd wil hij, gezien de overlast, niet over de renovatie van de oude brug laten gaan.

Het is denkbaar dat voetgangers en fietsers dus over de oude brug zullen blijven rijden tot de realisatie van de nieuwe definitieve brug voor langzaam verkeer. Maar het kan ook dat er een tijdelijke tweede brug geplaatst zal worden.

Kopfoto: Edith Glastra

 

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.