Purmerendwonen

Bouwplannen Intermaris voor Weidevenne

Purmerend – Woningcorporatie Intermaris start in juli 2017 met de bouw van 67 appartementen in de Weidevenne. Eerder bouwde zij al een tijdelijke appartementencomplex aan de Canberrastraat. Deze kreeg onlangs een definitieve bestemming. Aangesloten op dit gebouw en op het braakliggende deel ertegenover worden nieuwe appartementen gerealiseerd.

Definitieve appartementen

Het huidige appartementencomplex is in 2009 gebouwd met een tijdelijke bestemming. Dit jaar is besloten het gebouw te laten staan. Aangesloten aan dit gebouw bouwt de corporatie een gebouw met nog eens 33 appartementen. Ook jongerencentrum Columbuzz krijgt een ruimte. Hierover voerde Intermaris gesprekken met Clup Welzijn en de gemeente Purmerend, die positief zijn gestemd over de plannen.

Het braakliggende terrein ertegenover heeft ook de bestemming wonen. Hier realiseert Intermaris een gebouw met nog eens 34 appartementen. Projectleider Ingrid Groenendijk-Berkhout: ‘Hiermee voegen we 67 appartementen toe aan de woningmarkt in Purmerend. De planning is om in juli 2017 te starten met de bouw. De bouwtijd is ongeveer 1,5 jaar. De woningen worden rond de oplevering voor verhuur aangeboden via www.woonmatchwaterland.nl.’


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.