112Purmerend

Politie kan lokfiets niet vinden door defecte apparatuur

Purmerend – In de Hooft Hasselaarstraat kwam de politie dinsdagavond ter plaatse omdat de computer op het politiebureau aangaf dat in een flatgebouw een gestolen lokfiets aanwezig zou zijn.

Toen de agenten met een zogenoemde locator gingen zoeken werkte het apparaat niet en zijn de agenten weer naar het bureau gegaan om het apparaat te kalibreren. Als de locator gekalibreerd is komt men terug om opnieuw een juiste locatie van de lokfiets te krijgen. Ook een speurhond werd ingezet zonder succes.

De lokfiets is voor de politie een doorslaand succes. In 2015 werden in Nederland 954 fietsendieven gepakt die een rijwiel met gps hadden ontvreemd. Dat zijn er bijna drie keer meer dan in 2013.

De politie ziet de fiets als een zeer efficiënt middel. Vorig jaar werd er 1470 keer een lokfiets ergens gestationeerd en dat leidde dus tot bijna duizend aanhoudingen. De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit gaat meer lokfietsen bouwen om aan de vraag te voldoen.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.