Purmerend

Guandong Federatie serveert diner voor ouderen

Purmerend – Meer dan honderd ouderen van woon- en zorggemeenschap de Tien Gemeente aan de Hoornselaan hebben zich de vijfgangen maaltijd laten smaken. De Guandong Federatie had de maaltijd klaargemaakt naar aanleiding van de viering van het Chinese nieuwjaar. Het is dit jaar het jaar van de haan.

De ouderen werden bediend door medewerkers van de gemeente Purmerend, wethouder Mario Hegger, wethouder Eveline Tijmstra, wethouder Harry Rotgans en burgemeester Joyce van Beek van Beemster.

Guangdong Federatie NL is een geboortestreekvereniging in Nederland voor Chinese Nederlanders afkomstig van de Zuid-Chinese provincie Guangdong. Het aantal Nederlanders van Guangdongse afkomst wordt geschat op 65.000. De eerste groepen Chinese migranten begin 20e eeuw kwamen vooral uit de Chinese kustprovincies Guangdong, Zhejiangen Fujian.

Foto’s: Piet Jonker


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.