CultuurPurmerend

Buurtsoap over De Weidevenne in Heel Europa

Theater De Verbeelding bestaat 25 jaar!
En presenteert voor alle inwoners van Purmerend BUURTSOAP DE WASSERETTE

Het Volksoperahuis speelde al met veel succes de buurtsoap ‘De Wasserette’ in Amsterdam-Noord en Almere. Nu is deze naar Purmerend gehaald door het jubilerende Theater De Verbeelding. De Wasserette vertelt verhalen met een lach en een traan, als lachspiegel voor een stad in beweging. Maandag 20 februari wordt de eerste aflevering geopend door burgemeester Bijl. Deze zesdelige serie over het wel en wee van de Weidevenne en omgeving, live voor publiek gespeeld in het Grand Café van Heel Europa vervolgt elke maandagavond. Ook talenten uit Purmerend spelen wekelijks een rol.

Het verhaal

Zet de tv maar uit! Trek je jas aan en kom naar het Grand Café van Heel Europa Genuahaven, Purmerend. In deze live-soap volgen we het wel en wee van het echtpaar Koos en Yfon, twee Amsterdammers die in de Weidevenne een wasserette runnen. Hoe hou je vandaag de dag nog een wasserette draaiende? Buurmeisje Yasmine komt met een idee. Wat als ze de ruimte ‘s nachts nou eens verhuren als airbnb? Er draaien dan toch geen wasmachines. Een prachtig plan! Maar als het eenmaal zover is, maakt een onverwachte gast bij Yfon meer los dan Koos lief is. Dit kan hij niet op zich laten zitten. En wat vindt hun bastaardhond Tarzan hier eigenlijk van?

Zal Wasserette De Witte Reus ook dit seizoen overleven? Kortom: Hoe lang zullen Koos en Yfon nog samen hun Purmerendhanden uit de Purmerendmouwen steken?

Zes maandagavonden volgen we de avonturen van eigenaren Koos en Yfon en hun gasten in hilarische afleveringen. Een soap voor iedereen uit Purmerend over Purmerend. Met in elke aflevering een optreden van lokale gasten en bijdragen van ondernemers uit de buurt.

Meer informatie op www.theaterdeverbeelding.nl

 

Spel: Martijn Crins, Nina Fokker, Rogier Schippers, Kees Scholten, Nazanin Taheri, Huug van Tienhoven en elke week talent uit de buurt. Regie: Kees Scholten. Scenario: Marcel Lenssen. Muziek: Jef Hofmeister en Wasim Arslan. Met bijdragen van gasten uit de wijk en buurtondernemers.

Met bijdragen van gasten uit Purmerend en buurtondernemers.

 

WAAR EN WANNEER
Grand Café Heel Europa, Genuahaven 50, 1448 KK Purmerend. In Weidevenne bij de Melkwegbrug t/o het busstation aan het Tramplein.
Hoe komt u er? Routebeschrijving

Maandagen 20 feb, 27 feb, 6 maart, 13 maart, 20 maart, 27 maart
Deur open: 20.00 | Aanvang: 20.30

Kaarten kosten € 5,00 per aflevering of kies voor de strippenkaart € 20 (6 halen 4 betalen).

Strippenkaart voor alle 6 afleveringen

Kaarten week 1 – ma 20 februari

Kaarten week 2 – ma 27 februari

Kaarten week 3 – ma 06 maart

Kaarten week 4 – ma 13 maart

Kaarten week 5 – ma 20 maart

Kaarten week 6 – ma 27 maart

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.