BeemsterGemeentePurmerend

Gemeente Beemster opent extra balie burgerzaken in stadhuis Purmerend

Burgemeester Joyce van Beek opende op 4 april 2017 een extra balie burgerzaken voor de gemeente Beemster, op een bijzondere locatie. “We breiden onze dienstverlening naar inwoners uit met een extra balie in het Purmerendse stadhuis. Deze heeft ruimere openingstijden en is daarmee een mooie aanvulling op het bestaande loket in het gemeentehuis in Middenbeemster.”

Het huidige loket burgerzaken in het gemeentehuis in Middenbeemster blijft gewoon open, maar kent beperktere openingstijden dan de balies in het Purmerendse stadhuis. Gezien de bestaande ambtelijke samenwerking tussen beide gemeenten ontstond het idee om de dienstverlening richting Beemsterlingen te vergroten door in het Purmerendse stadhuis een extra balie burgerzaken voor inwoners van Beemster in te richten. Dat werd Balie 8.

“Het geeft inwoners meer ruimte hun gemeentelijke zaken te regelen”, stelt Van Beek. “Daarbij is het Purmerendse stadhuis voor inwoners van Zuidoostbeemster net zo dichtbij als het gemeentehuis in Middenbeemster.” Van Beek ontving als eerste een uittreksel BRP, waarmee Balie 8 officieel in gebruik is genomen als Beemster-loket in Purmerend.

Openingstijden balies
In Beemster kunnen inwoners bij burgerzaken terecht op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur en aanvullend op maandag van 13.30 tot 19.00 uur. In Purmerend zijn de balies elke werkdag geopend van 9.00 tot 16.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Balie burgerzaken
Bij de loketten burgerzaken in Beemster en Purmerend kunnen Beemsterlingen – met of zonder afspraak – terecht voor het aanvragen van een paspoort, Nederlandse identiteitskaart, rijbewijs, aangifte verhuizing, verklaring omtrent gedrag en uittreksel BRP. Ook voor naturalisatie of de eerste inschrijving basisregistratie personen kunnen inwoners hier terecht, maar daarvoor moet wel een afspraak worden gemaakt. Dat kan door een belletje naar het Klant Contact Centrum via (0299) 452 452.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.