* PRO:ondernemersPurmerend

Weer ‘brood op de plank’ dankzij De Graaf

Purmerend – Wethouder Roald Helm bezocht op woensdag 17 mei afvalbeheerder De Graaf. De Graaf biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om werkervaring op te doen. Helm overhandigde een bedankje aan het bedrijf, waar inmiddels 13 mensen zijn geplaatst die onder de Participatiewet vallen.

Vorig jaar organiseerde het WerkgeversServicepunt regio Waterland (WSP) een inspiratieavond over de Participatiewet. Daar sprak ook Peter de Graaf, algemeen directeur van De Graaf Groep, over zijn ervaringen: ‘Wij hebben hard mensen nodig die de handen uit de mouwen steken. Deze mensen zijn vaak direct inzetbaar. We vinden het ontzettend belangrijk om als organisatie onze verantwoordelijkheid naar de maatschappij te nemen, maar dit is geen liefdadigheid. We hebben ze echt nodig!’

Voorbeeldfunctie

Roald Helm is portefeuillehouder Werk & Inkomen en Participatiewet. Helm: ‘De Graaf is een bekende naam in Purmerend. Ze rijden dagelijks door de stad. Het is goed dat juist zo’n organisatie deze mensen een kans geeft. Ik hoop dat dit andere bedrijven inspireert om mensen aan te nemen vanuit de Participatiewet, zodat nog meer mensen weer aan de slag kunnen.’

Over WSP

Het WSP (www.wspwaterland.nl) ondersteunt werkzoekenden die niet op eigen kracht werk kunnen vinden. Bedrijven die deze mensen een kans geven op de arbeidsmarkt, tonen hun betrokkenheid bij de maatschappij. Met een groot aanbod van gemotiveerde werkzoekenden en ruime ervaring op het gebied van werving en selectie, ondersteunen zij bedrijven bij het vinden van personeel. Het WSP is een samenwerkingsverband van gemeenten in de regio Waterland, UVW-Werkbedrijf en partners op de arbeidsmarkt zoals uitzendbureaus en onderwijs.

Foto’s: Piet Jonker

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.