12.9 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomeGemeenteUitgebreide controle op hondenbezit

Uitgebreide controle op hondenbezit

Purmerend – De gemeente Purmerend houdt in juni een uitgebreide controle op hondenbezit. Controleurs gaan na of de hondenbelasting is betaald: de ervaring van de gemeente leert dat niet iedere hondenbezitter zijn viervoeter(s) aanmeldt.

De controleurs komen aan de deur en stellen een aantal vragen. Het is de bedoeling dat de controleur de vragen aan de deur afhandelt. Hij draagt een legitimatiebewijs bij zich. Als de controleur een niet-geregistreerde hond aantreft, moet de eigenaar alsnog belasting betalen: € 72,00 per hond per jaar. Is de bewoner niet thuis, maar heeft de controleur het vermoeden dat er sprake is van hondenbezit, dan doet hij een aangifteformulier in de brievenbus.

Hond(en) aanmelden of afmelden

Hondenbezitters kunnen alsnog hun hond aanmelden of afmelden. Formulieren zijn te downloaden op www.purmerend.nl/hond-aan-afmelden of af te halen bij het Gemeenteplein in het stadhuis. Na de controle verstuurt de gemeente aanslagbiljetten naar de nieuw gevonden hondenbezitters. De opbrengst van de hondenbelasting wordt voornamelijk gebruikt voor voorzieningen voor honden, zoals het schoonhouden of inrichten van uitlaatroutes en losloopgebieden.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

5 REACTIES

 1. Hebben ze bij de gemeente Purmerend ook een strontindex. Welke hond schijt hoeveel!!!!
  €72,- voor een pomeriaan (dwergkees) is wel erg veel in vergelijking met een Deense Dog!

 2. Misschien is het de hondenbezitter nog niet opgevallen maar een kat is een heel ander dier dan een hond.Een kat luisterd niet en laat zich ook niet aanlijnen,daarbij een kat ruimt zijn uitwerpselen op,hij begraafd het.Een poes ook trouwens.
  Dat zie ik een hond nog niet doen en de bezitter trouwens ook niet.
  Voor de goede orde,ik ben geen liefhebber van dieren en van belasting betalen maar wel van een schone leefomgeving.
  Dus hondenbezitter ageer tegen onnodige belasting maar ruim net als eenieder je vuiligheid op.

 3. Precies,de katten poepen in tuinen,of ergens buiten,zijn dus vrij van betalen.
  Wij hondenbezitters moeten wel betalen en het zelf vaak opruimen.Het is een eeuwenoude traditie,stamt uit de middeleeuwen,maar we leven nu in 2017
  In sommige steden,dorpen hoef je dat allang niet te betalen en het bedrag verschilt per gemeente.
  Ik baal ervan,want m’n inziens doen ze hier in Purmerend geen bal voor dat geld en m’n hond poept vaker in m’n tuin,zodra de deur opengaat als het zomer wordt en dan ruim ik het ook op

 4. Ik vind het belachelijk om hondenbelasting te betalen! We hebben inbraak gehad, en heb nu n hond voor beveiliging. In Amsterdam is het afgeschaft. Dus ook Purmerend! De katten poepen her en der. Laten die maar betalen. Ik loop al met poepzakken om de poep op te ruimen. SCHANDALIG!!!!

 5. Katten belasting dat zouden ze moeten doen!wij als honden bezitters moet maar betalen maar katten bezitters laten lekker hun kat naar buiten gaan om. Vervolgens in je tuin zijn behoefte te doen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
12.9 ° C
13.9 °
11.1 °
73 %
2.6kmh
73 %
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.