2.8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePurmerendBewoners Jaap van Praaghuis in angst

Bewoners Jaap van Praaghuis in angst

Purmerend – Bewoners van het westelijk gebouw van het Jaap van Praaghuis verkeren in angst. De enige lift van het gebouw gaat steeds in storing. Volgens de bewoners is de lift aan vervanging toe. De bewoners zijn een handtekeningenactie opgestart om hun ongerief kenbaar te maken aan de eigenaar van het gebouw Woonzorg Nederland.

“Sommige bewoners kunnen dan geeneens boodschappen doen omdat ze afhankelijk zijn van de lift. Verleden week heeft er een bewoner een uur vastgezeten. Daarna was de lift drie dagen buiten dienst. Mijn buurman die rolstoel afhankelijk is kon toen die drie dagen niet naar buiten. Dit is al de 6e storing dit jaar.”, geeft een 90 jarige bewoner aan. “Twee bewoners moesten noodgedwongen in een ander gedeelte van het Jaap van Praaghuis slapen.”

Gisteren (25 mei 2017) was er wederom een storing die 2 uur heeft geduurd. Een andere bewoner geeft aan dat er makkelijk plaats is voor een tweede lift, zodat bewoners altijd een alternatief hebben bij een eventuele storing. Hij roept op om tot een oplossing te komen. De angst van de bewoners en familieleden zit vooral in het feit dat als er een ambulance nodig is bij een noodgeval of de brandweer er geen adequate hulp verleend kan worden.

De eigenaar van het gebouw Woonzorg Nederland was niet bereikbaar voor commentaar.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Ik woon nu in de gors, maar ben nu 63, kan nog de trap op.
    Maar moet vooruit kijken dit is niet leuk, en maakt mij aan het twijfelen.
    Dus wächt maar af.

  2. ik kom meerdere in de week in dit gebouw en volgens mijn telling zijn er drie liften. het is inderdaad zo dat de laatste weken er regelmatig storingen zijn. maar er is altijd nog wel 1 lift bruikbaar geweest. dus ik liep dan maar naar negen hoog via het trappenhuis.

    Beste Han, Het gaat om het westelijk gelegen gebouw. Het gebouw heeft aan de ene kant 3 verdiepingen en aan de andere kant 4. Hier is echter maar 1 lift. Redactie RegioPurmerend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
2.8 ° C
4.4 °
1.1 °
79 %
3.4kmh
3 %
di
7 °
wo
9 °
do
9 °
vr
7 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.