* StadsgesprekPurmerendwonen

Stadsgesprek in P3 over toekomst Purmerend

Purmerend – Op maandag 10 juli organiseert de gemeente ’s avonds een Stadsgesprek in poppodium P3. Doel van de avond is om met experts en inwoners te spreken over de toekomst van de stad, met name als het gaat om stedelijke verdichting. Aan de hand van een aantal stellingen kunnen inwoners reageren op dit onderwerp.

Het is de ambitie van de gemeente om tot 2040 zo’n 10.000 nieuwe woningen te bouwen. Dit is hard nodig: jongeren blijven nu noodgedwongen bij hun ouders wonen en de doorstroming stokt. In het stadscentrum vindt verdichting plaats en op een aantal locaties is het idee om hoogbouw te realiseren. Zo kunnen ook toekomstige generaties in de stad blijven wonen.

De gemeente wil weten hoe bewoners naar de bouwopgave kijken en of zij de noodzaak herkennen. Tijdens het stadsgesprek kunnen bewoners daarom hun mening geven over stedelijke verdichting en hoogbouw, en stemmen over zaken die zij belangrijk vinden in hun woonomgeving.

Wethouder Hans Krieger nodigt Purmerenders uit om kritisch en creatief mee te denken en te stemmen, zodat gemeente en inwoners samen kunnen werken richting het Purmerend van de toekomst: een stad om trots op te zijn.

Locatie: P3, Purmersteenweg 17-19, Purmerend
Tijd: 19.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Het stadsgesprek wordt live uitgezonden via RTV Purmerend

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.