18.3 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
Home* StadsgesprekStadsgesprek in P3 over toekomst Purmerend

Stadsgesprek in P3 over toekomst Purmerend

Purmerend – Op maandag 10 juli organiseert de gemeente ’s avonds een Stadsgesprek in poppodium P3. Doel van de avond is om met experts en inwoners te spreken over de toekomst van de stad, met name als het gaat om stedelijke verdichting. Aan de hand van een aantal stellingen kunnen inwoners reageren op dit onderwerp.

Het is de ambitie van de gemeente om tot 2040 zo’n 10.000 nieuwe woningen te bouwen. Dit is hard nodig: jongeren blijven nu noodgedwongen bij hun ouders wonen en de doorstroming stokt. In het stadscentrum vindt verdichting plaats en op een aantal locaties is het idee om hoogbouw te realiseren. Zo kunnen ook toekomstige generaties in de stad blijven wonen.

De gemeente wil weten hoe bewoners naar de bouwopgave kijken en of zij de noodzaak herkennen. Tijdens het stadsgesprek kunnen bewoners daarom hun mening geven over stedelijke verdichting en hoogbouw, en stemmen over zaken die zij belangrijk vinden in hun woonomgeving.

Wethouder Hans Krieger nodigt Purmerenders uit om kritisch en creatief mee te denken en te stemmen, zodat gemeente en inwoners samen kunnen werken richting het Purmerend van de toekomst: een stad om trots op te zijn.

Locatie: P3, Purmersteenweg 17-19, Purmerend
Tijd: 19.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Het stadsgesprek wordt live uitgezonden via RTV PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.3 ° C
19.5 °
16 °
65 %
0.9kmh
87 %
wo
17 °
do
20 °
vr
19 °
za
16 °
zo
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.