12.9 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePurmerendProef op 5 juli de echte Hollandse kersen!

Proef op 5 juli de echte Hollandse kersen!

Purmerend – Toprestaurants in het hele land serveren ze graag aan hun gasten. De echte Hollandse kersen uit de boomgaard van Dirk en Vera van Berge van Eerlijk & Heerlijk uit Zuidoostbeemster. Woensdag 5 juli (17.30-19.30 uur) kun je ze proeven bij de maandelijkse proeverij van Buurderij Weidevenne in Nelsie’s Fine-Alley.

Ik eet alleen maar Nederlands kersen. In vergelijking daarmee vind ik de andere niet te eten’, zegt een klant van Buurderij Weidevenne die afgelopen woensdag een voorproefje kreeg van de kersen van Eerlijk & Heerlijk. ‘Deze zijn zoet, zacht en sappig.’

‘De kersen die je in de supermarkt koopt, komen voor het grootste gedeelte uit Zuid-Europese landen. Ze zijn vaak klein en hard. Echte Hollandse kersen smaken heel anders. Wij zijn niet de enige kersenteler, maar we hebben wel de lekkerste kersen, zo horen we heel vaak’, reageert Vera van Berge. ‘We plukken ze op het laatste moment, als ze goed rijp zijn. Door korte verkoopkanalen zijn ze snel bij de klant.’

Vera en Dirk legden twaalf jaar geleden hun kersenboomgaard aan. Dit is het zevende oogstjaar. Eerlijk & Heerlijk is vooral bekend van appels, peren en producten van deze fruitsoorten zoals sappen en jams.

U vindt Nelsie’s Fine-Alley aan het Abel Tasmanplein  9, recht tegenover station Weidevenne.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
12.9 ° C
13.9 °
11.1 °
73 %
2.6kmh
73 %
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.