Purmerend

Proef op 5 juli de echte Hollandse kersen!

Purmerend – Toprestaurants in het hele land serveren ze graag aan hun gasten. De echte Hollandse kersen uit de boomgaard van Dirk en Vera van Berge van Eerlijk & Heerlijk uit Zuidoostbeemster. Woensdag 5 juli (17.30-19.30 uur) kun je ze proeven bij de maandelijkse proeverij van Buurderij Weidevenne in Nelsie’s Fine-Alley.

Ik eet alleen maar Nederlands kersen. In vergelijking daarmee vind ik de andere niet te eten’, zegt een klant van Buurderij Weidevenne die afgelopen woensdag een voorproefje kreeg van de kersen van Eerlijk & Heerlijk. ‘Deze zijn zoet, zacht en sappig.’

‘De kersen die je in de supermarkt koopt, komen voor het grootste gedeelte uit Zuid-Europese landen. Ze zijn vaak klein en hard. Echte Hollandse kersen smaken heel anders. Wij zijn niet de enige kersenteler, maar we hebben wel de lekkerste kersen, zo horen we heel vaak’, reageert Vera van Berge. ‘We plukken ze op het laatste moment, als ze goed rijp zijn. Door korte verkoopkanalen zijn ze snel bij de klant.’

Vera en Dirk legden twaalf jaar geleden hun kersenboomgaard aan. Dit is het zevende oogstjaar. Eerlijk & Heerlijk is vooral bekend van appels, peren en producten van deze fruitsoorten zoals sappen en jams.

U vindt Nelsie’s Fine-Alley aan het Abel Tasmanplein  9, recht tegenover station Weidevenne.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.