112Purmerend

Veertien jaar cel voor Purmerender Mustafa A.

Amsterdam – De 35-jarige Mustafa A. uit Purmerend krijgt 14 jaar celstraf voor drie brute verkrachtingen die hij verleden jaar Januari 2016 in  Amsterdam pleegde en voor het opzettelijk brand stichten in zijn cel. De man krijgt geen tbs-maatregel opgelegd: het dossier bevat onvoldoende aanknopingspunten waaruit kan worden afgeleid dat hij aan een stoornis leed tijdens het plegen van voornoemde feiten.

De verkrachtingen vonden in 4 dagen achtereen plaats op 28, 30 en 31 januari vorig jaar. Het eerste slachtoffer werd van haar fiets gesleurd op de Wenckebachweg, waarop A. zich aan haar vergreep. Twee dagen later volgde een jonge vrouw in de Maassluisstraat in een lift van een appartementencomplex en het derde slachtoffer werd verkracht bij de Sloterplas. De man woont al jaren illegaal in Nederland.

A. kon worden aangehouden na het tonen van beelden in diverse opsporingsprogramma’s, waarop te zien was hoe A. de telefoon van een van de slachtoffers in een belwinkel wilde verkopen.

Het openbaar ministerie had 12 jaar cel geëist. De rechtbank deed er nog twee jaartjes bij.

Letselverklaringen

Hoewel de man ontkent de verkrachtingen te hebben gepleegd, oordeelt de rechtbank anders: het dossier bevat naast forensisch bewijs, ook de letselverklaringen van de drie aangeefsters die aansluiten op hetgeen zij hebben verklaard. Uit het dossier en datgene wat ter terechtzitting is behandeld, blijkt dat er geen aanknopingspunten zijn voor een alternatieve lezing.

Slachtoffers

De rechtbank neemt het de man zeer kwalijk dat hij op uiterst grove en vernederende wijze heeft verkracht. Hij heeft daarmee de geestelijke en lichamelijke integriteit van de slachtoffers op de meest verstrekkende manier geschonden. Hij heeft zich blijkbaar slechts laten leiden door zijn eigen seksuele lustgevoelens en er is niet gebleken dat hij op enig moment heeft stilgestaan bij de gevoelens en gevolgen voor de slachtoffers.

Brand

Ten aanzien van de brand oordeelt de rechtbank dat de man die opzettelijk moet hebben gepleegd. Dat blijkt uit het handelen van verdachte, zoals het verplaatsen van zijn bed rechtop tegen zijn celdeur.

Ernstige feiten

Dit zijn zeer ernstige feiten waarvoor, zeker in combinatie met strafverzwarende omstandigheden (zoals de jonge leeftijd van de slachtoffers, de hoeveelheid van seksuele handelingen, de traumatiserende effecten en de gevoelens van onveiligheid), een langdurige vrijheidsbeneming moet worden opgelegd.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.