* Wormer112

3 jaar cel geëist wegens laffe woningoverval Wormer

Amsterdam – De advocaat-generaal (OM) in Amsterdam heeft in hoger beroep 36 maanden cel waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist tegen een inmiddels 21-jarige man uit Almere. In de visie van het OM heeft hij zich, samen met twee anderen, schuldig gemaakt aan een woningoverval in Wormer op 26 april 2016.

Op de bewuste dag werd de hoogbejaarde bewoonster van de woning rond 03.00 uur ’s nachts wakker. Zij voelde dat de dekens van haar af werden getrokken en zag in eerste instantie twee personen staan, later drie. Nadat de verdachten waren weggegaan belde het slachtoffer 112. Er bleken diverse spullen weggenomen, waaronder haar handtas, tafelzilver en sieraden. Het hele huis bleek doorzocht.

De rechtbank veroordeelde de verdachte die op 6 juli 2017 in hoger beroep terecht stond tot vijftien maanden cel. De verdachte stelde hoger beroep in. De twee medeverdachten werden eerder veroordeeld tot eveneens vijftien maanden; bij één verdachte deels voorwaardelijk.

De advocaat-generaal vindt dat de door de rechtbank opgelegde straf geen recht doet aan de ernst van het feit en de grote gevolgen voor het slachtoffer. “Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan een buitengewoon laffe daad. Midden in de nacht een hoogbejaarde vrouw overvallen in haar woning. Alleen maar om er zelf financieel beter van te worden. Het handelen van verdachte en zijn medeverdachten heeft een grote impact op het leven van het slachtoffer gehad. Zij is inmiddels overleden. Het is diep triest dat het de vrouw niet was gegund om de laatste periode van haar leven in rust te mogen doorbrengen.”

Uitspraak op 20 juli.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.