12 C
Purmerend
vrijdag 24 mei 2024
Home* Wormer3 jaar cel geëist wegens laffe woningoverval Wormer

3 jaar cel geëist wegens laffe woningoverval Wormer

Amsterdam – De advocaat-generaal (OM) in Amsterdam heeft in hoger beroep 36 maanden cel waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist tegen een inmiddels 21-jarige man uit Almere. In de visie van het OM heeft hij zich, samen met twee anderen, schuldig gemaakt aan een woningoverval in Wormer op 26 april 2016.

Op de bewuste dag werd de hoogbejaarde bewoonster van de woning rond 03.00 uur ’s nachts wakker. Zij voelde dat de dekens van haar af werden getrokken en zag in eerste instantie twee personen staan, later drie. Nadat de verdachten waren weggegaan belde het slachtoffer 112. Er bleken diverse spullen weggenomen, waaronder haar handtas, tafelzilver en sieraden. Het hele huis bleek doorzocht.

De rechtbank veroordeelde de verdachte die op 6 juli 2017 in hoger beroep terecht stond tot vijftien maanden cel. De verdachte stelde hoger beroep in. De twee medeverdachten werden eerder veroordeeld tot eveneens vijftien maanden; bij één verdachte deels voorwaardelijk.

De advocaat-generaal vindt dat de door de rechtbank opgelegde straf geen recht doet aan de ernst van het feit en de grote gevolgen voor het slachtoffer. “Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan een buitengewoon laffe daad. Midden in de nacht een hoogbejaarde vrouw overvallen in haar woning. Alleen maar om er zelf financieel beter van te worden. Het handelen van verdachte en zijn medeverdachten heeft een grote impact op het leven van het slachtoffer gehad. Zij is inmiddels overleden. Het is diep triest dat het de vrouw niet was gegund om de laatste periode van haar leven in rust te mogen doorbrengen.”

Uitspraak op 20 juli.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
12 ° C
13.3 °
10 °
78 %
0.5kmh
83 %
vr
18 °
za
17 °
zo
20 °
ma
18 °
di
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.