Melkwegbrug wordt afgetuigd

Purmerend – Vandaag (24 juli 2017)  is er gestart met groot onderhoud en het vervangen van de contourverlichting van de Melkwegbrug. De nieuwe LED-verlichting is duurzaam, minder storingsgevoelig en goed bestand tegen alle weersinvloeden. Bovendien kunnen lampjes makkelijker worden vervangen, als er iets stuk is.

De nieuwe duurzame LED-verlichting bewees zichzelf al in andere delen van de wereld met het verlichten van gebouwen, bruggen en andere kunstwerken. Voor de gemeente Purmerend was vooral belangrijk dat de verlichting dezelfde uitstraling behoudt, zoals deze nu is.

Kanaaldijk tijdelijk dicht

De werkzaamheden duren tot 4 augustus. Tijdens de klus gaat de kanaaldijk dicht omdat hierop een kraan komt om de verlichting te kunnen vervangen. De afsluiting wordt ter plaatse duidelijk door borden aan het begin bij de Jan Blankenbrug en aan de andere kant bij het begin van de Kanaaldijk-Neckerstraat. De Melkwegbrug zelf blijft gewoon in gebruik.

Foto en koptekst: Piet Jonker.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*