* DuurzaamPurmerend

Melkwegbrug wordt afgetuigd

Purmerend – Vandaag (24 juli 2017)  is er gestart met groot onderhoud en het vervangen van de contourverlichting van de Melkwegbrug. De nieuwe LED-verlichting is duurzaam, minder storingsgevoelig en goed bestand tegen alle weersinvloeden. Bovendien kunnen lampjes makkelijker worden vervangen, als er iets stuk is.

De nieuwe duurzame LED-verlichting bewees zichzelf al in andere delen van de wereld met het verlichten van gebouwen, bruggen en andere kunstwerken. Voor de gemeente Purmerend was vooral belangrijk dat de verlichting dezelfde uitstraling behoudt, zoals deze nu is.

Kanaaldijk tijdelijk dicht

De werkzaamheden duren tot 4 augustus. Tijdens de klus gaat de kanaaldijk dicht omdat hierop een kraan komt om de verlichting te kunnen vervangen. De afsluiting wordt ter plaatse duidelijk door borden aan het begin bij de Jan Blankenbrug en aan de andere kant bij het begin van de Kanaaldijk-Neckerstraat. De Melkwegbrug zelf blijft gewoon in gebruik.

Foto en koptekst: Piet Jonker.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.