22.3 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomePurmerendWaterlandschool kiest voor drinkwater en 'bewegende klas'

Waterlandschool kiest voor drinkwater en ‘bewegende klas’

Purmerend – Vanaf aankomende maandag drinken de kinderen van de Waterlandschool aan de Reigersbek als dorstlesser alleen nog maar drinkwater. De Waterlandschool is in Purmerend de eerste basisschool die deze keuze maakt. De school wil met het laten drinken van water bijdragen aan betere gezondheid en schoolprestaties.

Daarnaast heeft de Waterlandschool duurzaamheid en verbinding met de natuur hoog in het vaandel staan. Door het gebruik van drinkwaterbidons is er minder afval van plastic flessen en drinkpakjes. Tijdens de eerste schooldag komt wethouder Volksgezondheid Eveline Tijmstra naar de school voor de officiële start en overhandigt symbolisch de duurzame bidons aan de schoolkinderen. 

Het schooljaar 2017-2018 begint in Purmerend op maandag 4 september. Ter gelegenheid van de start van het water drinken spelen de kinderen van de Waterlandschool de eerste schoolochtend waterspelletjes.

Water drinken op school bevordert de concentratie in de klas, vermindert de suikerinname met kilo’s per jaar en is beter voor het gebit. Een gezonde(re) leefstijl op jonge leeftijd is van belang voor de gezondheid op latere leeftijd. Water in plaats van zoete dranken drinken is op basisscholen steeds gewoner. Dit najaar gaan nog twee basisscholen in Purmerend volledig over op het drinken van water. JOGG-Purmerend (Jongeren Op Gezond Gewicht) waarin onder anderen de gemeente en Spurd actief zijn ondersteunt scholen met gezonde initiatieven als water drinken.

De Waterlandschool start tegelijk naast het drinken van water ook met de invoering van de ‘bewegende klas’. De bewegende klas heeft speciaal aangepast meubilair om meer ruimte te maken voor bewegend onderwijs. Dit bevordert het plezier in leren, gaat de zitcultuur tegen en kinderen boeken betere schoolresultaten. Meer bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde(re) leefstijl en bevordert de concentratie in de klas.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,947FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
22.3 ° C
23.9 °
19 °
62 %
2.7kmh
47 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
27 °
do
28 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.