* Nazomer Feestweek112Purmerend

Open dag brandweer druk bezocht (fotoverslag)

Purmerend – Brandweer Zaanstreek-Waterland organiseerde vandaag de jaarlijkse open dag op de Post Purmerend. Iedereen was tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op het kazerneterrein aan de Gorslaan. Er waren diverse demonstraties die een realistisch beeld gaven van de dagelijkse werkzaamheden van de brandweer. Duizenden bezoekers kwamen even een kijkje nemen.

Brandweer VR Experience

Op het terrein kon je ook de nieuwe Brandweer VR Experience van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland komen ervaren. De Brandweer VR Experience is een Virtual Reality (VR) ervaring in 360°. In deze virtuele wereld leer je hoe je brand voorkomt en ervaar je wat je moet doen als er brand uitbreekt.

Kinderprogramma

Voor de kleine brandweermannen en -vrouwen in spe stond er een springkussen klaar. De jeugdbrandweer begeleide diverse spuitspelletjes. Meerijden met een brandweerauto kon zoals altijd de hele dag door. Uiteraard kon men ook weer de hoogte in met een hoogwerker of een ladderwagen. Na deelname aan al deze activiteiten was er voor kinderen een heus “blusdiploma” te behalen.

Meer dan alleen brandweer

Op deze dag draaide het niet alleen om de brandweer. Ook andere hulpverleningsdiensten waren aanwezig, waardoor er een compleet beeld werd gegeven. O.a. de politie, de Marechaussee, de Brandwondenstichting, Ambulance Amsterdam met het Special Operations Respons Team, de dierenambulance en het Rode kruis waren aanwezig.

Foto’s: Haico kats – www.haicokats.nl


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.