9.5 C
Purmerend
woensdag 10 april 2024
Home* Nazomer FeestweekOpen dag brandweer druk bezocht (fotoverslag)

Open dag brandweer druk bezocht (fotoverslag)

Purmerend – Brandweer Zaanstreek-Waterland organiseerde vandaag de jaarlijkse open dag op de Post Purmerend. Iedereen was tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op het kazerneterrein aan de Gorslaan. Er waren diverse demonstraties die een realistisch beeld gaven van de dagelijkse werkzaamheden van de brandweer. Duizenden bezoekers kwamen even een kijkje nemen.

Brandweer VR Experience

Op het terrein kon je ook de nieuwe Brandweer VR Experience van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland komen ervaren. De Brandweer VR Experience is een Virtual Reality (VR) ervaring in 360°. In deze virtuele wereld leer je hoe je brand voorkomt en ervaar je wat je moet doen als er brand uitbreekt.

Kinderprogramma

Voor de kleine brandweermannen en -vrouwen in spe stond er een springkussen klaar. De jeugdbrandweer begeleide diverse spuitspelletjes. Meerijden met een brandweerauto kon zoals altijd de hele dag door. Uiteraard kon men ook weer de hoogte in met een hoogwerker of een ladderwagen. Na deelname aan al deze activiteiten was er voor kinderen een heus “blusdiploma” te behalen.

Meer dan alleen brandweer

Op deze dag draaide het niet alleen om de brandweer. Ook andere hulpverleningsdiensten waren aanwezig, waardoor er een compleet beeld werd gegeven. O.a. de politie, de Marechaussee, de Brandwondenstichting, Ambulance Amsterdam met het Special Operations Respons Team, de dierenambulance en het Rode kruis waren aanwezig.

Foto’s: Haico kats – www.haicokats.nlSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,543VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.5 ° C
10.1 °
8.9 °
79 %
3.1kmh
85 %
wo
13 °
do
14 °
vr
17 °
za
18 °
zo
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.