29.3 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
Home* BijzonderNieuw inzamelpunt Stichting Babyspullen in Purmerend 

Nieuw inzamelpunt Stichting Babyspullen in Purmerend 

Purmerend – Vanaf 9 oktober is in Purmerend Overwhere een inzamelpunt van Stichting Babyspullen gevestigd. Stichting Babyspullen verzamelt gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van. Deze pakketten warden gratis verstrekt via diverse hulpverleningsinstanties aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. “In Nederland groeit een op de negen kinderen op in armoede. Ouders kunnen in die gevallen vaak niet voldoen aan de basisbehoeften voor hun pasgeboren baby: een warme deken, een kruik, verzorgingsspulletjes of voldoende kleertjes”, aldus oprichtster Marjolijn Herrmus. “Wij vinden dat elk kind recht heeft op een goede start.” 

Ontwikkeling 

Stichting Babyspullen ontstond vanuit een heel praktische insteek en overtuiging. We wilden graag dat de kleertjes van onze kinderen binnen Nederland een goede bestemming zouden krijgen”, vertelt Hermus. Zo startte Stichting Babyspullen in 2012 vanuit een zolderkamer. Anno 2016 is de organisatie flink gegroeid. We werken inmiddels met een team van 140 vrijwilligers verspreid over het land, we hebben zo’n 123 inzamelpunten waar mensen hun gebruikte of nieuwe babyspullen kunnen inleveren en we hebben een groat netwerk van professionele instanties opgebouwd waar we mee samenwerken”, aldus Hermus.

Hulp geven

Stichting Babyspullen werkt uitsluitend met vrijwilligers en is afhankelijk van bedrijven en particulieren die het doel steunen. Dit kan zijn door het schenken van babyspullen, het leveren van een financiele bijdrage of door praktische ondersteuning als vrijwilliger. Meer informatie over hoe bedrijven en particulieren het werk van de stichting kunnen ondersteunen is te vinden op www.stichtingbabyspullen.nl. Hermus: “We zijn ervan overtuigd dat we samen sterk staan en steeds meer kinderen in Nederland een goede start in het !even kunnen geven”.

Stichting Babyspullen

1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede, in grote steden is dat 1 op 4 kinderen. Jaarlijks gaat het om 20.000 baby’s die in armoede warden geboren. Stichting Babyspullen helpt! Stichting Babyspullen verzamelt nieuwe en gebruikte babyspullen, maakt door babystartpakketten van en deelt die via diverse instanties uit aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. In 2016 zijn 2.244 pakketten door het hele land verspreid. In 2017 zullen dit naar verwachting 2.500 pakketten zijn. Bij de stichting werken ongeveer 140 vrijwilligers.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
29.3 ° C
30.6 °
27.8 °
51 %
2.2kmh
66 %
za
29 °
zo
23 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.