15 C
Purmerend
zaterdag 13 juli 2024
Home* RecreatieActieweek voor behoud van het Beusebos

Actieweek voor behoud van het Beusebos

Purmerend- Onlangs liet Wethouder Rotgans van gemeente Purmerend weten dat de overeenstemming voor een hotel in het Beusebos weliswaar vertraging oploopt, maar steeds dichterbij komt. De stichting Vrienden van het Beusebos en GroenLinks Purmerend zijn niet van plan de strijd voor dit zeldzame natuurgebied op te geven en houden een actieweek voor het behoud van het Beusebos.

Inmiddels biedt dit unieke stukje bos van zo’n 17 hectare aan de westkant van Purmerend (even groot als het centrum van Purmerend en iets kleiner dan het Leeghwaterpark) voor veel wandelaars en hondenbezitters een welkome afwisseling op het stadse karakter van hun omgeving. Begrijpelijk, want het Centrum en de nieuwe grote wijk Weidevenne kennen als enige wijken van Purmerend geen eigen park!

Al eerder liet de stichting vrienden van het Beusebos zich horen door het organiseren van een protestmars waar meer dan 200 mensen aanwezig waren. Ook in de gemeenteraad werd er een record gevestigd die nog nooit eerder was vertoond. 24 insprekers waren naar de vergadering waren gekomen om daar de gemeenteraadsleden te overtuigen van de schoonheid van het Beusebos.

In de actieweek vinden de volgende activiteiten plaats.

Piet Beuse

Vanaf vrijdag 10 november wordt de actieweek voor het Beusebos georganiseerd. 10 November was de geboortedag van Piet Beuse, toentertijd wethouder en naamgever van het bos. Zijn dochter, Joke Beuse, geeft op die dag symbolisch het startsein voor een flyer-campagne.

Kabouterwandeling

Voorts vindt op zondag 12 november om 10:00 uur een kabouterwandeling voor jonge kinderen plaats. Aan de hand van liedjes, weetjes en opdrachten wordt er een kijkje genomen het leven van de boskabouters.

De kinderen wandelen ongeveer een uurtje in kleine groepjes met hun ouder/verzorger onder begeleiding van een kabouterkenner door het bos. Peuters en kleuters kunnen tot uiterlijk zondag 5 november aangemeld worden via [email protected].

Houd rekening met de verwachte hoge opkomst en een beperkt aantal plaatsen. Voor de sfeer zou het leuk zijn als de kinderen verkleed komen als kabouter, maar dat is geen verplichting. Verder is het leuk als ze een emmertje of tasje meenemen om mooie herfstspulletjes in te verzamelen voor thuis. De ingang van het Beusebos ligt tegenover de plaatwalserij aan de Neckerstraat 2a te Wijdewormer. Parkeerplaatsen zijn onder meer aan de Verbindingsweg 1 in Purmerend. Oude kleding en laarzen zijn een pré.

Natuurlijk kunt u, buiten de activiteiten, het Beusebos ook zelf eens een keer gaan bezoeken met de kinderen. Aan de ingang van het Beusebos vindt u een informatiebord met waardevolle informatie.

Markt

Het plan is om op dinsdag 14 november op de markt aanwezig te zijn met flyers en het  verzamelen van extra handtekeningen als aanvulling op een petitie die door scholieren is gestart: http://www.petitiestarter.nl/petitions/red-het-beusebos

Politiek cafe

GroenLinks Purmerend organiseert ter afsluiting op 18 november een Politiek Café onder het motto “Bomen of bouwen?”

Relevante artikelen: https://regiopurmerend.nl/?s=Beusebos&ixsl=1Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
15 ° C
16.2 °
14.4 °
79 %
6.3kmh
61 %
za
15 °
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.