Purmerend

Nieuwe sfeerbeelden Markthal Purmerend

Purmerend – Op internet vonden we deze nieuwe sfeerbeelden van de Markthal in het centrum van Purmerend. Zeg nou zelf: een plaatje waardoor je jezelf even in een zuid-Europese stad waant. Markten, exposities, kookworkshops met verse producten, je ziet het gelijk voor je! 

 

 

 

 

 

 

(Foto’s Markthal Purmerend)

Purmerend was historisch gezien een belangrijke marktstad. Een markthal past daarom prima in een stad als Purmerend. Op onze redactie ontstond er naar aanleiding deze visuals een kleine discussie over de historie van Purmerend. Hoelang heeft Purmerend eigenlijk al marktrechten? Tijd om google op te duiken. Wat feitjes over #Purmerend #Marktstad:

 

Wist u dat….

  • Purmerend rond 1340 is ontstaan als handelsnederzetting aan het riviertje De Weere voor de visserij en scheepvaart tussen de (nog niet drooggemaakte) meren Purmer, Beemster en Wormer?
  • Purmerend in 1434 stadsrechten kreeg?
  • Purmerend in 1484 marktrechten kreeg, waardoor de stad recht kreeg op twee jaarmarkten en een weekmarkt?
  • Purmerend in het verleden een eierenmarkt, een kaasmarkt, een kalverenmarkt, een kippenmarkt, een koemarkt, een schapenmarkt, een varkensmarkt en een vismarkt heeft gehad?
  • De beroemde veemarkt in Purmerend al sinds de 16e eeuw gehouden werd?
  • De kaasmarkt in Purmerend (na Alkmaar) de tweede kaasmarkt van Nederland is geweest?

 

Maar er is vast nog veel meer te weten! Heeft u nog leuke wetenswaardigheden over het marktverleden van Purmerend? Heeft u nog mooie oude (of nieuwe) foto’s van de markt in Purmerend? Feitjes? Verhalen?

Deel ze met ons! Dan maken wij een mooi item over #Purmerend #Marktstad

 

 

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

2 commentaren

  1. Nog een klein dingetje: Waar is op de sfeerfoto het marktkantoor gebleven?

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: