4.5 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
Home* Kerst in het ParkMagisch winterbos en reusachtige kerstboom tijdens Kerst in het Park!

Magisch winterbos en reusachtige kerstboom tijdens Kerst in het Park!

Purmerend – De speelweide bij het Leeghwaterbad is het tweede weekend van december in kerstsfeer tijdens de derde editie van Kerst in het Park!. Een magisch winterbos en een grote, spectaculair verlichte kerstboom zijn die dagen opvallende herkenningspunten in het Leeghwaterpark. De kerstbeleving ontstaat verder onder meer door kunstsneeuw, tientallen uit de boeken van Charles Dickens weggelopen karakters, meer dan veertig kramen met artikelen voor kerstsfeer in huis, vijf grote kampvuren en vanzelfsprekend eten en drinken als chocomelk en Glühwein. De toegang tot het kerstlandschap bij het zwembad in het Leeghwaterpark is gratis.


Actieve Purmerenders en Spurd zijn druk bezig met de plannen en voorbereidingen voor de tijdelijke transformatie van de speelweide van het Leeghwaterbad naar een kerstlandschap. De organisatie van Kerst in het Park! laat weten dat men zich tijdens hét kerstevenement in Purmerend kan onderdompelen in een geweldige kerstbeleving. In het kerstlandschap staat een wintersleebaan van vijftien meter lengte, zijn er sneeuwglobes om in te lopen, kan men op de foto met de kerstman bij een arrenslee, staat er een geweldige zweefmolen, loopt er tussen 16.00 uur en 20.00 uur een goochelaar die onverwacht zijn trucs laat zien.

Trouwen in Kerst in het Park

Op 9 en 10 december tussen 17.00 uur en 19.00 uur is er de mogelijk om in een heuse trouwkapel in het huwelijk te treden. Aanmelden voor een huwelijksvoltrekking kan via de website kerstinhetpark.nl. Als de duisternis invalt kleurt een kunstmatig Noorderlicht of poollicht het magisch winterbos. Ook gaat dan de spectaculaire verlichting van de kerstboom aan.

De openingstijden van het gratis toegankelijke evenement zijn zaterdag 9 december van 13.00 uur tot 23.00 uur en zondag 10 december van 12.00 uur tot 21.00 uur. Betaling van de attracties en consumpties gebeurt met munten. De breekmunt heeft een waarde van € 1,25 / € 2,50, niet gebruikte munten kan men tijdens de openingstijden bij de kassa omruilen tegen geld.


De organisatie verzoekt om als dat mogelijk is lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Parkeergelegenheid in de directe omgeving van Kerst in het Park! is schaars en veroorzaakt mogelijk overlast in de omliggende woonwijken. Er zijn routes naar parkeerterreinen op enige afstand van het Leeghwaterbad met vanaf het evenemententerrein aan de Grotenhuysweg een gratis pendelbus.

De Stichting Kerst in het Leeghwaterpark, Spurd en Lageveen Hoveniers maken samen met wijkkerngroep Purmer-Noord en vele andere vrijwilligers het unieke kerstevenement mogelijk. Nadere informatie over het evenement Kerst in het Leeghwaterpark staat op de website kerstinhetpark.nl.

Foto’s Kerst in het Park 2016: Haico Kats / Rob KlauckeSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,901FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.5 ° C
6.1 °
3.3 °
78 %
0.5kmh
100 %
wo
9 °
do
10 °
vr
12 °
za
15 °
zo
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.