21.9 C
Purmerend
zondag 19 mei 2024
HomePurmerendOnderzoek woningbouw deel terrein golfbaan

Onderzoek woningbouw deel terrein golfbaan

Purmerend – De eigenaar van de golfbaan aan de Westerweg, BurgGolf Investments B.V. onderzoekt samen met Gemeente Purmerend of op een deel van de golfbaan woningen gebouwd kunnen worden. BurgGolf wil de golfbaan gefaseerd verkleinen naar een golfbaan met 18 holes. Op het terrein dat dan niet meer in gebruik is als golfbaan kunnen mogelijk zo’n 1.500 woningen gebouwd worden.

De gemeente bracht eerder in kaart welke plekken in Purmerend mogelijk geschikt zijn voor het bouwen van woningen. Eén van deze locaties is het terrein van de golfbaan aan de Westerweg. Naast het stedenbouwkundig programma is de verkeerssituatie een belangrijk onderdeel van het onderzoek. Wethouder Krieger: “Een goede toegangsweg voor de nieuw te bouwen woningen is essentieel. Als het haalbaar is om op een deel van de golfbaan woningen te bouwen zien wij dit als grote kans. De behoefte aan extra woningen in Purmerend is groot. Op dit terrein is plek voor een groot aantal huur- en koopwoningen in een groene omgeving.”

Verkleinen golfbaan

De golfbaan in Purmerend beschikt nu over 36 holes en behoort tot de grootste van het land. Het gebruik van de golfbaan loopt echter terug. Wolter Pelt, directeur BurgGolf: “Door het verkleinen van de golfbaan is BurgGolf ook in de toekomst in staat om leden en bezoekers een kwalitatief hoogwaardige golfbaan te bieden. Met moderne faciliteiten voor vergaderingen en events, zoals zakenlunches en –diners, recepties, private dining of een uniek feest.

Onderzoek

BurgGolf heeft gebiedsontwikkelaar BPD gekozen als partij die een mogelijke herontwikkeling kan begeleiden. “BPD heeft veel ervaring in Purmerend en omgeving bij het ontwikkelen van gebieden waarin de bestaande kwaliteiten van het gebied gebruikt worden bij de transformatie. Een unieke kans om deze mooie, maar nu nog voor het oog gesloten, locatie open te kunnen stellen voor Purmerend en haar inwoners”, aldus Harm Janssen, directeur regio Noord-West bij BPD.

De gemeente gaat de komende tijd samen met BurgGolf en BPD onderzoeken of woningbouw op een deel van het terrein van de golfbaan haalbaar is. Het onderzoek is medio 2018 afgerond.

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,922FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
21.9 ° C
23.3 °
20 °
58 %
0.9kmh
14 %
zo
22 °
ma
19 °
di
21 °
wo
17 °
do
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.