112Purmerend

Stofzuiger Babbeltruc Purmerend – Getuigen gezocht

Regionaal – Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld.

Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal.

Wij ontvingen onderstaande oproep:

Goedemiddag, mijn opa is gister slachtoffer geworden van een babbeltruc en woonachtig in de van Balenstraat. (Achter het wormerplein)

Het betreft een babbeltruc waarbij de deurverkoper met een smoes over een gewonnen stofzuiger is binnen gekomen en de woning met een hoop geld weer heeft verlaten.

Het gaat om een kale, verzorgd uitziende man op leeftijd 55-65 jaar, zwarte hoed, in kostuum gekleed en maakt gebruik van blauw voertuig.

Ik ben benieuwd of er meer slachtoffers zijn of dat er iemand is die hier op aan slaat?

Kan ik een beroep op jullie doen om eventuele getuige op te roepen?

met vriendelijke groet,

Calvin Castelijn

Meer informatie op: https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.