13.5 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
Home* Gemeenteraadsverkiezingen 2018CDA Purmerend presenteert verkiezingsprogramma 

CDA Purmerend presenteert verkiezingsprogramma 

Purmerend – In het CDA-verkiezingsprogramma ‘Ruimte aan de samenleving’ worden de ambities voor de komende bestuursperiode toegelicht aan de hand van vijftien thema’s. Het programma is het resultaat van de vele gesprekken die fractie de afgelopen vier jaar heeft gevoerd met de inwoners van Purmerend, over uiteenlopende onderwerpen.

Vier speerpunten

Van de vijftien onderwerpen krijgen vier onderwerpen extra aandacht tijdens de verkiezingscampagne. Allemaal dragen ze bij aan de gemeenschapszin die het fundament vormt voor de samenleving in Purmerend. Zo vindt het CDA dat het oplossen van de woningnood en de verwaarlozing van het groen in de openbare ruimte prioriteit heeft. De leefbaarheid in de stad heeft naast de openbare ruimte ook te maken met ‘zorg hebben voor elkaar’. Het CDA blijft de strijdt aan gaan tegen eenzaamheid. Ten slotte maakt het CDA zich hard voor het behoud van ‘het stadje’.

Woningnood aanpakken

Het CDA kiest voor bouwen en staat daarbij voor een goede balans tussen (sociale)huur- en koopwoningen in alle prijsklassen. Alleen zo kunnen we iets doen aan de wachtlijsten. Het CDA wil dat er vóór 2025 minimaal netto 600 sociale huurwoningen zijn bijgebouwd. Hier is echter niet iedereen mee geholpen. Vooral de middeninkomens vallen tussen wal en schip. Zij verdienen te veel voor een sociale huurwoning en te weinig voor koop. Daarom wil het CDA naast sociale huurwoningen ook dat het aanbod vrije sector huurwoningen vergroot wordt in Purmerend. Ook voor ouderen die graag vanuit een koopwoning over willen stappen naar een huurwoning of huurappartement zijn deze woningen van belang.

Beter (groen)onderhoud 

Het CDA staat voor een stad die schoon en goed onderhouden is. De kwaliteit van de buitenruimte bepaalt in grote mate hoe de stad beleefd wordt. Het (groen)onderhoud is te ver onder druk komen te staan. We hebben afgelopen periode kleine stapjes gedaan om hier iets aan te doen, maar het huidige niveau blijft echt te laag. Het CDA wil het onderhoudsniveau voor alle wijken verhogen van matig (niveau C) naar goed (niveau A).

Strijd aangaan tegen eenzaamheid 

Het CDA is de partij van de samenleving, daar past eenzaamheid niet bij. Eenzaamheid is een van de sociale problemen van deze tijd en raakt veel mensen. Het CDA wil hier wat aan doen. Het CDA vindt dat we er samen voor moeten zorgen dat er een samenleving ontstaat waar iedereen het gevoel heeft erbij te horen. Mede dankzij de vele voorstellen die het CDA in de afgelopen jaren indiende is er steeds meer aandacht gekomen voor eenzaamheid en de problematiek die dit met zich meebrengt. Dat is goed, maar we zijn er nog niet. Ook de komende jaren blijft het CDA zich onverminderd inzetten voor de strijd tegen eenzaamheid.

Geen hoogbouw in ons historische ‘stadje’

Ons stadje vormt het hart van Purmerend, met zijn winkels, de Koemarkt en historische panden. Het CDA wil dit beeldbepalende stukje Purmerend behouden en versterken. Karakteristieke gevelbeelden moeten we koesteren en bij herbouw wil het CDA dat er historiserend teruggebouwd wordt. Dat wil zeggen met respect voor de geschiedenis en het historische karakter van ‘het stadje’. “Daarom zijn wij tegen hoogbouw op de plek waar vroeger het postkantoor zat. Een gebouw van meer dan 60 meter hoog op die plek tast de historische binnenstad aan”.

Het gehele verkiezingsprogramma van het CDA vindt u hier: https://www.cda.nl/noord-holland/purmerend/standpunten/verkiezingsprogramma/Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,871FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.5 ° C
15.7 °
11.1 °
58 %
5.4kmh
100 %
zo
13 °
ma
8 °
di
9 °
wo
9 °
do
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.