Ondernemers in het zonnetje gezet (video)

Purmerend – De twee Purmerendse bedrijven Toko Joyce en ‘t Hoedje van de Koningin ontvingen vandaag een bedankje van de gemeente voor hun maatschappelijke bijdrage. Beide ondernemers hebben medewerkers in dienst die vallen onder de Participatiewet.

De overhandiging vond plaats op de tweede landelijke Dag van de 1000 Voorbeelden, een initiatief van het project ‘Op naar de 100.000 banen’ dat moet zorgen voor meer kansen op de arbeidsmarkt voor mensen met een (arbeids-)beperking.

Waardering voor ondernemers

Eigenaren Gwendel en Nono Lassay van Toko Joyce werden in het zonnetje gezet. Zij hebben nu twee medewerkers in dienst die vallen onder de Participatiewet, in de keuken en als verkoopmedewerker. Beide personen hebben een contract van 7 maanden en zijn inmiddels een waardevolle toevoeging aan het team.

Bij ‘t Hoedje van de Koningin is onlangs een medewerker in de spoelkeuken gestart met de intentie om hem in de toekomst op te leiden tot kok. ‘t Hoedje van de Koningin is een erkend leerbedrijf en eigenaar Mark Blankendaal is bevoegd als leermeester. Ook hij ontving donderdag een presentje namens de gemeente.

Dag van de 1000 Voorbeelden

Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking, ook wel de Banenafspraak genoemd. Tijdens de Dag van de 1000 Voorbeelden worden ondernemers die deze Banenafspraak omarmen uitgelicht en bedankt. Het doel is om werkgevers te informeren, inspireren en enthousiasmeren om gezamenlijk invulling te geven aan een inclusievere arbeidsmarkt.

Kijk voor meer informatie op www.dagvande1000voorbeelden.nl en www.opnaarde100000.nl.

 

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*