10.2 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
Home* PolitieZwaar bewapende inval D' Groene Citer ivm liquidatie

Zwaar bewapende inval D’ Groene Citer ivm liquidatie

Purmerend – Op woensdag 11 april 2018 heeft de politie een zwaar bewapende inval gedaan in een woning in D’ Groene Citer in Purmerend. Het zou hierbij gaan om een aanhouding in verband met betrokkenheid bij de liquidatie van een 30-jarige man uit Amsterdam op 20 februari 2014.

Zowel de woning als de box werden tijdens de inval van buitenaf bewaakt. Politie, technische recherche, beveiliging en twee zwaarbewapende speciale eenheden waren tijdens de inval actief. Rond 09:45 verliet de technische recherche de locatie met een aantal dozen.

De politie zond vanmorgen een persbericht uit:

De politie heeft twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij de liquidatie van een 30-jarige man uit Amsterdam op 20 februari 2014. De verdachten zijn twee mannen van 30 jaar en zijn afkomstig uit Purmerend en Amsterdam. Ze werden vanochtend aangehouden in Houten en Purmerend. Vier jaar geleden kreeg de politie de melding dat een gewonde man op de Pieter Jelles Troelstralaan in Zaandam naast een auto lag. Hulp van toegesneld ambulancepersoneel mocht niet meer baten.

Even later werd op de Reizigersweg in Amsterdam een brandende auto aangetroffen, waarvan tijdens het onderzoek in 2014 is vastgesteld dat deze gebruikt was bij de liquidatie van de 30-jarige Amsterdammer.

Lees ook: Doodgeschoten man Zaandam is 30-jarige Amsterdammer van onze mediapartner NH nieuws

Er werd een uitgebreid onderzoek gestart, maar dat onderzoek werd in 2015 stopgezet. Begin dit jaar kwam nieuwe informatie binnen en werd het onderzoek hervat. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de aanhouding van de twee verdachten.

Het tweetal zit vast en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Foto’s: Haico Kats – Regio11.nl

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Op een of andere manier ben ik op een publicatielijst van jullie gekomen…
    Maar daar wil.ik af
    Graag mij verwijderen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,937FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.2 ° C
11.2 °
9.4 °
82 %
2.8kmh
100 %
wo
14 °
do
17 °
vr
18 °
za
18 °
zo
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.