Purmerend

Basisschool De Roos besluit te stoppen

Purmerend – In overleg met het Ministerie van Onderwijs heeft het bestuur van Islamitische basisschool De Roos besloten met ingang van het nieuwe schooljaar de deuren te sluiten. De nieuwe school verwacht niet de stichtingsnorm van 315 leerlingen te zullen halen. De school heeft daarvoor tot 1 februari 2019 de tijd. Als de norm niet wordt gehaald stopt de bekostiging vanuit het Rijk. Nu de aanmeldingen voor het komend schooljaar bekend zijn is duidelijk geworden dat dit aantal niet zal worden bereikt.

Doorstart onderzocht

Het bestuur van De Roos betreurt het zeer dat het niet gelukt is om de school levensvatbaar te maken. Na een voortvarende start bleef de verwachte groei van de school achter bij de prognoses. Het leerlingaantal steeg door tot ongeveer 80 leerlingen, maar ondanks een voorspelde lichte groei werd duidelijk dat het moeilijk zou worden de stichtingsnorm te halen. Het bestuur heeft onderzocht of in samenwerking met andere scholen Ibs De Roos zou kunnen worden behouden voor Purmerend. Ondanks de welwillendheid van besturen uit Purmerend, Zaanstad, en Amsterdam bleek voor dit moment geen haalbare kaart.

Moment van besluit

‘Het bestuur van De Roos heeft er voor gekozen het besluit op dit moment te nemen en niet de deadline van de stichtingsnorm af te wachten. Zo hebben ouders nog ruim de gelegenheid om een passende school te vinden voor hun kind. Naar verwachting zal een deel van de ouders ervoor kiezen om de overstap te maken naar de Islamitische basisschool in Zaandam, die onder hetzelfde bestuur valt. Een ander deel zal de keuze laten vallen op een school meer in de buurt.

Het gunstige moment van het besluit maakt het ook voor de medewerkers van de school mogelijk om tijdig een andere baan te vinden. Mocht dat niet lukken dan blijven de medewerkers met een vast contract in dienst van de stichting.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.