112Purmerend

LFO ontmantelt middelgroot drugslab op Baanstee-West

Purmerend – LFO, Landelijk Faciliteit Ontmantelen van de politie heeft maandagavond een middelgroot drugslab geruimd aan de Pascalstraat op de Baanstee-West. Dit gebeurde na een geplande actie van de landelijke recherche die het drugslab omstreeks 14:00 uur binnenviel.

De instanties waren met veel mensen aanwezig om alle chemische vloeistoffen en apparatuur af te voeren voor vernietiging.

Wat doet de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO)?

De LFO is een ondersteunende forensische afdeling binnen de politie die getraind en uitgerust is om op het allerhoogste veiligheidsniveau te kunnen acteren bij zogenaamde CBRN incidenten: chemische, biologische, radiologische of nucleaire incidenten. Daarnaast geeft de LFO veiligheidsadviezen bij risicovolle opsporingsonderzoeken waarbij gevaarlijke stoffen betrokken zijn of doet daar zelf het opsporingsonderzoek indien dit alleen met speciale bescherming bijvoorbeeld kan.

Foto’s: Haico Kats – regio11.nl

Relevant artikel:

Mogelijk drugslab aangetroffen op Baanstee-West (update)


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.