* Openbaar Vervoer

Geld terugvragen aan EBS? Dat doe je zo:

Purmerend – Door de stakingen van afgelopen dagen hebben veel inwoners van Purmerend niet kunnen reizen met de bus. Reizigers met een abonnement kunnen compensatie aanvragen voor de stakingsdagen waarop zij geen gebruik hebben kunnen maken van de bus. Het gaat hier dus om compensatie van het abonnementsgeld, gemaakte kosten voor alternatief vervoer kunnen niet worden gedeclareerd.

EBS-reizigers kunnen gebruik maken van dit contactformulier. Vul daar alle gevraagde gegevens in. Vermeld op welke dagen je door de staking niet hebt kunnen reizen en op welke manier je gecompenseerd wilt worden.

 

Tijdens de vorige staking zei de woordvoerder van EBS het volgende tegen treinreizigers.nl:

Wij zullen conform de algemene voorwaarden reizigers die daarom vragen compenseren. In de regel doen we dat met een dagkaart, tenzij reizigers om specifieke redenen een financiële vergoeding  vragen” reageert Jasper Vermeer van EBS.

 

Relevante informatie

In geval van een rechtmatige algehele staking van langer dan een dag waardoor u niet kon reizen, zal de vervoerder naar redelijkheid en billijkheid op uw verzoek overgaan tot restitutie van uw vooruitbetaalde reissommen naar rato van de duur van de staking. De vergoeding van vooruit betaalde reissommen wordt alleen gegeven voor het vervoer dat door de staking niet mogelijk is. De vervoerder kan hiervoor redelijke administratiekosten in rekening brengen” Algemene Voorwaarden, artikel 7.2.

EBS meldde in mei geen administratiekosten in rekening te brengen.

 

Tags

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....