112Purmerend

Moeder en kind ontkomen op nippertje aan brand

Purmerend – Bij een brand in een woning aan de Waalstraat zijn een moeder en haar kind op het nippertje ontkomen aan de vuurzee.

De vrouw en haar kind – die op dat moment ook op de bovenverdieping waren – zagen door de vlammen geen kans om de woning via de gebruikelijke weg te verlaten. Toen de brandweer bij de woning arriveerde, had een buurvrouw al een ladder tegen de gevel van het huis gezet. “Een mooie daad”, aldus de woordvoerder, want daarmee werd de vrouw en haar kind een veilige uitweg geboden.

Twee slaapkamers uitgebrand

Nadat de twee de woning hadden verlaten, heeft de brandweer de brand geblust. Twee slaapkamers zijn volledig uitgebrand. Buren die tijdens de bluswerkzaamheden hun woning moesten verlaten, zijn inmiddels weer thuis.

De hond van het gezin nam tijdens de brand de benen, maar werd later gevonden en ongedeerd opgevangen door medewerkers van de dierenambulance.

Foto’s: Haico Kats – Regio11.nl

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.