14.6 C
Purmerend
zondag 28 april 2024
HomeHart van de RegioLadderheldin Anke over reddingsactie: "Ik dacht, dit is géén aangebrande tosti!" (video)

Ladderheldin Anke over reddingsactie: “Ik dacht, dit is géén aangebrande tosti!” (video)

Purmerend – Anke van der Wolf uit Purmerend twijfelde dinsdag geen moment toen ze zag dat het huis van de overbuurvrouw en diens zoontje in brand stond. Door haar snelle handelen konden de twee op tijd worden gered.

“Is het een aangebrande tosti? En toen dacht ik: ‘nee dit is heel andere koek, dit is echt mis!” Anke komt direct in actie en rent op haar blote voeten naar het huis.

De buurvrouw en haar zoontje kunnen door de rook geen kant op en zitten vast op de eerste verdieping. Anke gaat terug naar haar tuin, pakt haar ladder en haalt de buurvrouw erbij. Zo krijgen ze de overbuurvrouw en het kind op tijd naar buiten, nog voordat de brandweer arriveert.

Moeder en kind maken het naar omstandigheden goed, wel is hun huis voorlopig onbewoonbaar. Anke wordt door de brandweer en de buurt gezien als heldin. “Ja, zij was heel kordaat, dat zijn de mensen waar je het van moet hebben”, aldus buurvrouw Laura.

Zelf is Anke vooral erg nuchter onder de actie: “Het is fijn complimenten te krijgen, maar dat heldengevoel heb ik niet.”

Relevant artikel:

Moeder en kind ontkomen op nippertje aan brand

Bron: Mediapartner NH-Nieuws.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
14.6 ° C
15 °
13.9 °
74 %
5.4kmh
100 %
zo
15 °
ma
17 °
di
19 °
wo
21 °
do
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.