Hart van de RegioPurmerend

Ladderheldin Anke over reddingsactie: “Ik dacht, dit is géén aangebrande tosti!” (video)

Purmerend – Anke van der Wolf uit Purmerend twijfelde dinsdag geen moment toen ze zag dat het huis van de overbuurvrouw en diens zoontje in brand stond. Door haar snelle handelen konden de twee op tijd worden gered.

“Is het een aangebrande tosti? En toen dacht ik: ‘nee dit is heel andere koek, dit is echt mis!” Anke komt direct in actie en rent op haar blote voeten naar het huis.

De buurvrouw en haar zoontje kunnen door de rook geen kant op en zitten vast op de eerste verdieping. Anke gaat terug naar haar tuin, pakt haar ladder en haalt de buurvrouw erbij. Zo krijgen ze de overbuurvrouw en het kind op tijd naar buiten, nog voordat de brandweer arriveert.

Moeder en kind maken het naar omstandigheden goed, wel is hun huis voorlopig onbewoonbaar. Anke wordt door de brandweer en de buurt gezien als heldin. “Ja, zij was heel kordaat, dat zijn de mensen waar je het van moet hebben”, aldus buurvrouw Laura.

Zelf is Anke vooral erg nuchter onder de actie: “Het is fijn complimenten te krijgen, maar dat heldengevoel heb ik niet.”

Relevant artikel:

Moeder en kind ontkomen op nippertje aan brand

Bron: Mediapartner NH-Nieuws.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.