Purmerend

Smaakmakend Purmerend op de Koemarkt begonnen

Purmerend – Grills en Green-Eggs worden met houtskool gevuld en aangestoken. Kaasplankjes worden voorbereid. Wijnen worden klaargezet en de champagnes gaan in het ijs. Mise-en-place werkzaamheden worden uitgevoerd. De ondernemers van smaakmakend Koemarkt zijn er klaar voor.

Brasa heeft een uitgebreide kaart, Brasserie 1434 pakt ook uit maar laat de gerechten in eigen keuken maken om vervolgens te serveren “want om nu een grote pizzaoven the gaan verhuizen is ook wat”, Roast heeft zoals altijd weer een special thema. Cafe de Heeren maakt zijn befaamde biefstuk klaar, Proeflokaal Bakker schenkt 2 bieren, een red IPA van Brouwerij ’t IJ en een donkere stout van brouwerij Maximus. Berging brouwerij, die zijn brouwerij heeft in de oude melkfabriek aan de Jaagweg, is aanwezig met 4 verschillende bieren.

Een proeverij van verschillende wijnen kunt u vinden bij Franzen tabak, wijnen en koffie. Voor 5 euro kunt u 5 verschillende speciaal geïmporteerde wijnen proeven. Met de fluistercode “RegioPurmerendFranzen” krijgt u 10% korting.

Snab Brouwerij is ook aanwezig met 4 verschillende bieren waaronder een 1410, Spa Snab Pale Ale, IJsbok en de Koning Honing waarvoor de exotische Silicaanse Oranjebloesem en romige Canadese Klaverhoning wordt gebruikt. Biercafe De Bonte Koe heeft 8 verschillende bieren op de tap. En ook voor een broodje beenham kunt u op de Koemarkt terecht en nog veel meer. De ondernemers hebben uitgepakt en verwelkomen u graag.

Foto’s: Rob Klaucke

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.