Vrijspraak in corruptiezaak vastgoedambtenaar gemeente Purmerend

Badhoevedorp – De rechtbank Noord-Holland heeft vandaag een voormalig ambtenaar van de gemeente Purmerend en een projectontwikkelaar vrijgesproken van de verdenkingen dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan passieve dan wel actieve omkoping. Tegen beiden was een taakstraf van 200 uren geëist.

Niet bewezen

Volgens de rechtbank is niet bewezen dat de projectontwikkelaar de ambtenaar giften heeft gegeven, althans – voor zover op onderdelen wel sprake is geweest van giften – dat deze giften zijn gedaan of aangenomen om de ambtenaar om te kopen. De rechtbank volgt hiermee het betoog van de advocaten van de verdachten. Beide verdachten zijn uitvoerig door de Rijksrecherche verhoord en hebben steeds stellig ontkend zich aan omkoping te hebben schuldig gemaakt.

OM niet-ontvankelijk in ontnemingsvorderingen

Gelet op de vrijspraken heeft de rechtbank het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijkverklaard in de ontnemingsvorderingen die tegen de verdachten waren ingediend.

Veroordeling voor bezit wapens en munitie

De projectontwikkelaar is wél veroordeeld voor het verboden bezit van een alarm-/startrevolver, een veerdrukwapen en munitie, die tijdens de doorzoeking in zijn woning zijn aangetroffen. De rechtbank heeft de projectontwikkelaar hiervoor echter geen straf opgelegd en legt in het vonnis uit hoe zij in deze specifieke zaak tot die beslissing is gekomen.

Lees hier het eerste deel van het vonnis. Het tweede deel wordt binnen afzienbare tijd ook gepubliceerd. Dan voegen wij deze toe aan dit bericht.

Relevant bericht:

OM: Vastgoed-ambtenaar Purmerend verdacht van corruptie

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*