* parkerenPurmerend

Voor de koffie niet zeuren 

Purmerend –  Op 12 oktober 2018 laat een toeleverancier van koffie zien lak te hebben aan de wettelijke regelgeving. Pontificaal met vier wielen op de stoep stond deze leverancier ruim twintig minuten fout geparkeerd, terwijl de koffie op het politiebureau werd afgeleverd. Dit gebeurde juist op de dag dat in de grote landelijke dagbladen de nieuwe bedragen voor boetes werden gepubliceerd.

De leverancier van de koffie aan de Waterlandlaan, werd in ieder geval niet weggestuurd. Nee, hij mocht daar ruim twintig minuten ongehinderd fout parkeren. Niets of niemand te zien van handhaving. Niemand vanuit het politiebureau die de man op zijn verantwoordelijkheden heeft gewezen. Het zal de koffie wel geweest zijn.

De Persvoorlichter van regio Noord Holland verwijst ons terug naar Handhaving Purmerend. Hij laat ons wel weten dat dit de discretionaire verantwoording (red. de bevoegdheid is in het Nederlands bestuursrecht een bevoegdheid die een bestuursorgaan in meer of mindere mate de vrijheid toekent om in concrete gevallen naar eigen inzicht een besluit te nemen) is van de handhavende ambtenaar. Met andere worden, plaats en omstandigheden zijn van belang. En het is maar net hoe goed of slecht de verbalisant geslapen heeft.

Handhaving

Eerder deze week werd een pakketbezorger, die overigens niet gevaarlijk of hinderlijk parkeerde, op het Looiersplein gesommeerd zijn auto ergens anders te parkeren. Wanneer hij dat zou weigeren, dan zou een boete de beloning voor die ochtend zijn. Mopperend parkeerde hij zijn auto op een aangewezen plaats. Terwijl de controleurs van handhaving op dat moment een bon uitschreven aan een Frans sprekende bezoeker van de coffeeshop om de hoek. 

Ook deze man snapte niet waarom hij daar niet mocht staan. Het hele plein stond vol geparkeerde auto’s. Deze stonden in de daarvoor bestemde vakken. En de Fransman had zijn auto juist tussen die vakken geparkeerd. Verwarring alom.

#handhaving, het blijft #mensenwerk… Voor de koffie niet zeuren!

 

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.