112Waterland

Burgemeester Waterland sluit drugspanden in Monnickendam

Monnickendam – In twee panden op het Noordeinde in Monnickendam is in september bij een inval door de politie een hennepplantage aangetroffen. Deze panden zijn 15 oktober 2018 gesloten op last van burgemeester Kroon.

De burgemeester heeft op grond van artikel 13b Opiumwet, ook wel “Wet Damocles” genoemd, de bevoegdheid tot toepassing van bestuursdwang als in een pand soft- en/of harddrugs worden aangetroffen. De gemeente Waterland heeft dit sluitingsbeleid vastgesteld in strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit.

De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en brandgevaar maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen. Op de panden die zijn gesloten zijn stickers geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.

Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800 -7000.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

 1. Jammer in Nederland, Canada is veel verstandiger en heeft wiet gewoon gelegaliseerd.
  Ook gewoon in Nederland doen, scheelt heel veel politie-uren en het knullig thuis wiet kweken is ook niet meer nodig.
  Sigaretten en alcohol zijn immers ook niet verboden, waarom dan al die moeite doen om een vies jointje te bestrijden?
  Laat de burgemeester in Waterland wat zinnigs doen.
  Dit is eigenlijk een heel treurig overbodig nieuwsbericht, legaliseer die rommel gewoon.
  (inderdaad, ik rook niet, maar wil de ander zeker zijn pleziertje niet onthouden!)

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: