8.2 C
Purmerend
dinsdag 31 januari 2023
HomewonenGemeente Purmerend neemt zelf regie containerwoningen KFC

Gemeente Purmerend neemt zelf regie containerwoningen KFC

Purmerend – De gemeente Purmerend gaat zelf de regie nemen in het proces voor tijdelijke woningen op het terrein achter de KFC, dit liet wethouder Kroese vanmiddag weten. De woningcorporaties kunnen zich zo richten op het creëren van permanente oplossingen voor de woningnood in Purmerend.

In november zal het college aan de raad een krediet vragen voor de containerwoningen op het terrein aan de Vurige Staart. Mogelijk wordt het aantal tijdelijke woningen op die locatie opgeplust van 40 naar 60 stuks. Het proces voor deze woningen kan sneller gaan dan voor de 120 tijdelijke woningen die op vier andere locaties in Purmerend gepland staan. Deze kunnen namelijk nog mee in de lopende aanbesteding, welke bijna is afgerond.

De woningen zullen worden toegewezen buiten de reguliere toewijzing. Dit betekent dat er door middel van maatwerk zal worden gekeken naar de persoonlijke omstandigheden van mensen die in aanmerking willen komen voor tijdelijke huisvesting.

Relevant artikel:

Gemeente Purmerend plaatst 120 containerwoningen

 


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,204FansLike
2,236VolgersVolg
1,550VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.2 ° C
9 °
6.8 °
88 %
3.1kmh
100 %
di
8 °
wo
7 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.