wonen

Gemeente Purmerend neemt zelf regie containerwoningen KFC

Purmerend – De gemeente Purmerend gaat zelf de regie nemen in het proces voor tijdelijke woningen op het terrein achter de KFC, dit liet wethouder Kroese vanmiddag weten. De woningcorporaties kunnen zich zo richten op het creëren van permanente oplossingen voor de woningnood in Purmerend.

In november zal het college aan de raad een krediet vragen voor de containerwoningen op het terrein aan de Vurige Staart. Mogelijk wordt het aantal tijdelijke woningen op die locatie opgeplust van 40 naar 60 stuks. Het proces voor deze woningen kan sneller gaan dan voor de 120 tijdelijke woningen die op vier andere locaties in Purmerend gepland staan. Deze kunnen namelijk nog mee in de lopende aanbesteding, welke bijna is afgerond.

De woningen zullen worden toegewezen buiten de reguliere toewijzing. Dit betekent dat er door middel van maatwerk zal worden gekeken naar de persoonlijke omstandigheden van mensen die in aanmerking willen komen voor tijdelijke huisvesting.

Relevant artikel:

Gemeente Purmerend plaatst 120 containerwoningen

 

Nieuws maken kost nou eenmaal geld. En gratis nieuws bestaat niet. Vond u dit een interessant artikel? Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.