Gemeente Purmerend neemt zelf regie containerwoningen KFC

Purmerend – De gemeente Purmerend gaat zelf de regie nemen in het proces voor tijdelijke woningen op het terrein achter de KFC, dit liet wethouder Kroese vanmiddag weten. De woningcorporaties kunnen zich zo richten op het creëren van permanente oplossingen voor de woningnood in Purmerend.

In november zal het college aan de raad een krediet vragen voor de containerwoningen op het terrein aan de Vurige Staart. Mogelijk wordt het aantal tijdelijke woningen op die locatie opgeplust van 40 naar 60 stuks. Het proces voor deze woningen kan sneller gaan dan voor de 120 tijdelijke woningen die op vier andere locaties in Purmerend gepland staan. Deze kunnen namelijk nog mee in de lopende aanbesteding, welke bijna is afgerond.

De woningen zullen worden toegewezen buiten de reguliere toewijzing. Dit betekent dat er door middel van maatwerk zal worden gekeken naar de persoonlijke omstandigheden van mensen die in aanmerking willen komen voor tijdelijke huisvesting.

Relevant artikel:

Gemeente Purmerend plaatst 120 containerwoningen

 

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*