2.8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePurmerendNieuwbouw aan de Gorslaan in Purmerend bereikt hoogste punt “eind 2024 gereed...

Nieuwbouw aan de Gorslaan in Purmerend bereikt hoogste punt “eind 2024 gereed voor verhuur”

Purmerend – Op donderdag 8 februari vierde de nieuwbouw aan de Gorslaan in Purmerend een belangrijke mijlpaal: het bereiken van het hoogste punt. Intermaris, de woningcorporatie, transformeert het voormalige kantoorpand tot 57 moderne woningen voor jongeren tussen de 23 en 27 jaar.

De feestelijke gebeurtenis werd gevierd in aanwezigheid van verschillende betrokken partijen.

Samenwerking en trots

De samenwerking tussen de betrokken partijen was essentieel voor het succes van dit project. Aannemer De ToekomstGroep uit Andijk, ontwerpende architect en constructeur EWP uit Purmerend, en Tekenbureau Breg & Breg uit Enkhuizen werkten nauw samen met Intermaris om dit unieke en complexe proces tot een goed einde te brengen. Directeur Vastgoed bij Intermaris, Iphigenia Westphal, en Jan Piet Konijn, directeur van De ToekomstGroep, hesen gezamenlijk de vlaggen om het hoogste punt te markeren.

Groos op de Gors

Cees Tip, directeur-bestuurder van Intermaris, gaf dat hij ‘groos’ is op de nieuwbouw aan de Gorslaan (dat is Zaans voor trots.) “Het ombouwen van de bestaande stalen constructie tot een woongebouw was een uitdagend proces. Dit jaar zijn er twee hoogtepunten: het bereiken van het hoogste punt én de oplevering van 57 appartementen voor jongeren. Een prestatie waar iedereen bij Intermaris hard voor heeft gewerkt.”

Werkzaamheden en planning

In juni 2023 startte de aannemer met de werkzaamheden. De bestaande staalconstructie werd eerst gestript en verstevigd. Vervolgens werden de verdiepingsvloeren en gevelelementen aangebracht. De gevels worden bekleed met minerale steenstrips en het dak wordt waterdicht gemaakt. Binnenkort begint de aannemer met de interne werkzaamheden, zoals het plaatsen van binnenwanden en het aanbrengen van leidingwerk in vloeren, wanden en plafonds.

Toekomstbestendige woningen

De 57 tweekamerappartementen hebben een gemiddelde oppervlakte van 51 m². Ze zijn gasloos en energiezuinig, waardoor ze klaar zijn voor de toekomst. Naar verwachting zullen de woningen eind 2024 gereed zijn voor verhuur via Woonmatch Waterland.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
2.8 ° C
4.4 °
1.1 °
79 %
3.4kmh
3 %
di
7 °
wo
9 °
do
9 °
vr
7 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.